RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Росіяни утримують позиції під Кремінною та Куп'янськом: оновлені карти боїв в Україні

На Донецькому напрямку російські окупанти продовжують штурмувати Бахмут і атакувати на сході країни на інших ділянках фронту, водночас обороняючись на півдні.

Такі дані наводить Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте: Броньовики, танки та понад 700 окупантів: Генштаб озвучив втрати РФ на 12 квітня

Російські окупанти утримують позиції на північний схід від Куп'янська та в лісах на південь від Кремінної, атакуючи на Авдіївському, Бахмутському, Лиманському та Мар'їнському напрямках.

Схід України

Війська РФ на Лиманському напрямі атакували Сили Оборони біля Білогорівки та Спірного. За даними ISW, позиції ворога знаходяться за 10 км від Куп'янська на північний схід. Окупанти захопили Лиман перший, просунулися в лісовій зоні на південь від Кремінної, де намагаються видавити ЗСУ із Серебрянського лісництва.

У Бахмуті вагнерівцям та десантникам вдалося захопити залізничну станцію у центрі міста. Крім того, російські війська здійснили наземні удари по Бахмуту, а також поблизу Хромового (2 км на захід від), Богданівки (6 км на північний захід) і Григорівки (8 км на північний захід).

Запеклі зіткнення відбуваються біля Мар'їнки, а також Авдіївки, Першотравневого та Невельського. У Водяного росіянам закріпитись не вдалося.

Південь України

На півдні агресор продовжує нарощувати оборону, будуючи укріплення та риючи окопи. На Херсонщині ЗС РФ маневрують, щоб не потрапити під удари української армії. 11 квітня російські війська здійснили регулярні обстріли Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Дніпропетровської областей. Південне оперативне командування Збройних сил України зазначило, що російські війська здійснили пуски з літаків Су-35 по Бериславу Херсонської області.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ відбили на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках 72 атаки.

  • Вас може зацікавити:

Ніхто заздалегідь це не обговорював: у Міноборони оцінили ризики витоку документів Пентагону для ЗСУ

Контрнаступ може початися пізніше: Шмигаль назвав можливу дату та причину

Москва і Пітер нецікаві: названі потенційні цілі для дронів у Росії