RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

УПЦ МП "погосподарювала" у Лаврі: фото пам'ятки архітектури в аварійному стані

Після виселення представників Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) з Києво-Печерської Лаври, виявилося, що вони понищили важливу пам'ятку архітектури.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Telegram.

Читайте також: Ще один обласний центр України вижене УПЦ МП із міста

Йдеться про "Книжковий склад" Лаври, збудований у другій половині 19 століття, що є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення.

"Понад 100 років корпус № 112 був невід’ємним елементом просторової композиції Києво-Печерської лаври, зразком громадсько-суспільної архітектури в стилі класицизму, проект якої виконаний відомим архітектором П.І. Спарро. УПЦ МП ж знадобилося всього кілька десятків, аби перетворити приміщення на те, що ви бачите на фото", - написав міністр, додавши фото-доказ.

За його словами, комісія МКІП з приймання-передачі майна Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" зафіксувала аварійний стан приміщення, як непридатний для експлуатації та такий, що має явні ознаки руйнування.

За результатами обстеження зруйнованого приміщення, зафіксували в заяві про злочин за ст. 298 КК "Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини".

Зараз приміщення Книжкового складу опечатали представники Заповідника. Слідчі проводять огляд та опитують свідків, додав Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо позбавлення тринадцяти представників УПЦ (МП) українського громадянства.

  • Вас також може зацікавити:

Священник УПЦ МП благословляв окупантів на Харківщині: фото та заява СБУ

Храм у Хмельницькому виходить із УПЦ МП: що вирішили парафіяни

По морді за "велику культуру": чому Росія програла ще один фронт