RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Понад 3,5 млрд гривень: в Україні заарештували майно Вадима Новинського

В Україні накладено арешт на корпоративні права 40 підприємств проросійського бізнесмена – колишнього народного депутата України від "Партії регіонів" Вадима Новинського.

Про це інформують в Офісі Генерального прокурора.

Було заарештовано 30 газових свердловин та нерухоме майно на загальну суму понад 3,5 млрд грн.

Читайте: У Франції затримано скандального українського олігарха: що вирішив суд

Встановлено, що бізнесмен після застосування до нього персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій, намагаючись уникнути блокування своїх активів, в тому числі підприємств газовидобувної промисловості, здійснив перереєстрацію належних йому підприємств на підконтрольних осіб-іноземців, які мають безпосередній зв’язок з державою-агресором.

Реєстраційні дії він здійснив за сприяння приватних нотаріусів та державних реєстраторів, й Мінюст вже скасував дії реєстраторів щодо незаконно перереєстрованих підприємств.

Правоохоронцями проведені обшуки в офісних приміщеннях підприємств, за місцями роботи та проживання реєстраторів, а також у приміщеннях, які використовують довірені особи бізнесмена.

Під час обшуків було виявлено та вилучено документи, печатки компаній-нерезидентів, а також прокремлівську релігійну літературу.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом пособництва державі-агресору за ст. 111-2 КК України, що карається позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що колишнього голову Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка оголошено в розшук.

  • Вас може зацікавити:

Антикорупційній раді бути: Міноборони виступило із заявою

Взяли на гарячому: начальницю Житомирської митниці затримано за систематичну корупцію

В Україні ліквідували одну з найкорумпованіших держструктур