RU  UA

Готуються до "жесту доброї волі"? Заступник мера Енергодару розповів про ситуацію на ЗАЕС

Російські окупанти готують списки для евакуації працівників "Росатому", а також робітників Запорізької атомної електростанції, які підписали контракти з ним.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк, коментуючи ситуацію на Запорізькій АЕС.

Читайте також: Чому окупанти можуть піти із Запорізької АЕС: названо дві причини

За його словами, загалом є інформація, що кількість військових на території самої станції та навколо її, в місті і навколо нього збільшується. Зростає і кількість боєкомплекту, який завозять на територію міста, зокрема, атомної станції. Постійна військова техніка патрулює всередині і периметром атомної електростанції. Тим не менш, вони готують списки для проведення евакуації.

"Сьогодні немає ще факту евакуації, сьогодні є підготовка і старт до готовності евакуюватись і працівникам "Росатому", і працівникам окупаційної влади, яка сьогодні в місті працює, і керівникам комунальних підприємств, дії яких підпадають під ознаки колабораційної діяльності. Як це буде робитися, яким чином, я думаю, про це поки що ніхто не знає", - зауважив посадовець.

Він припускає, що росіяни будуть всіма засобами шантажувати весь світ тим, що перебувають на території Запорізької атомної станції.

"Я впевнений, що наші військові і служби розвідки працюють і вироблять той план деокупації, який дозволить нам не переживати за стан Запорізької атомної електростанції", - додав Іван Самойдюк.

Нагадаємо, що окупанти намагались змусити співробітників ЗАЕС підписати контракти з "Росатомом".

  • Вас може зацікавити:

Чому окупанти можуть піти із Запорізької АЕС: названо дві причини.

Росія блокує ротацію співробітників МАГАТЕ на ЗАЕС: заява МЗС

МАГАТЕ безсила: яка зараз ситуація на окупованій Запорізькій АЕС