RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Рада церков підтримала заборону УПЦ МП: законопроєкт уже у Раді

У Всеукраїнській раді церков та релігійних організацій (ВРЦіРО) підтримали розгляд у Верховній Раді проєкту закону про заборону діяльності будь-яких релігійних організацій із центрами впливу в РФ.

Про це заявив спікер парламенту Руслан Стефанчук у Facebook.

Читайте також: Ще один обласний центр України вижене УПЦ МП із міста

За його словами, він поспілкувався з членами Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, де проговорили низку законодавчих ініціатив, які подані до Верховної Ради. Особливо йдеться про законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій" (№ 8371). Даний документ "не допускатиме діяльність будь-яких релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться за межами України у державі, що здійснює військову агресію проти України".

"За підсумками зустрічі з членами ВРЦіРО сьогодні я отримав лист, де значиться, що церкви та релігійні організації підтримують розгляд в Українському парламенті та прийняття за основу зазначеного документа. І цим самим вони всі визнають, що ці відносини мають бути унормовані законодавчо", - сказав Стефанчук.

Голова парламенту зауважив, що у Всеукраїнській раді церков - проти російської церкви в Україні і всі усвідомлюють, що Росія не має права впливати на українські релігійні організації.

"Зі свого боку, я, як Голова Верховної Ради України, зазначу, що всі ці та інші надані нам з боку ВРЦіРО пропозиції ми розглянемо й приймемо виважене рішення. Українські релігійні організації (об'єднання) мають бути з Українським Народом та з Україною без жодного впливу з боку Росії!", – додав спікер.

Раніше ми писали про те, як подолати московський патріархат в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Нове заняття: екснардепа Добкіна помітили на службі УПЦ МП, відео

"Такий був час": Онуфрій порушив мовчання з приводу паспорта РФ

На Україну напали Ленін та Сталін: чернець УПЦ МП зганьбився на відео