RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Такий був час": Онуфрій порушив мовчання з приводу паспорта РФ

Митрополит Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій визнав, що мав російське громадянство.

Відповідну заяву було оприлюднено прес-службою УПЦ МП.

Зокрема, митрополит Онуфрій визнає, що мав російське громадянство, проте, зрештою, від нього нібито відмовився.

За словами предстоятеля УПЦ МП, він ще за часів СРСР хотів навчатися в Одеській духовній семінарії, але йому відмовили, бо покинув університет. Тому він був змушений вступити до Московської духовної семінарії, потім – до духовної академії, а після цього провів 19 років у Троїце-Сергієвій лаврі в Підмосков'ї.

Читайте також: На Україну напали Ленін і Сталін: чернець УПЦ МП сконфузився на відео

Онуфрій стверджує, що 1988 року його перевели на територію України, а після розпаду Союзу він залишився громадянином РФ, хоча другим також мав український паспорт.

"Громадянство РФ при цьому автоматично продовжилося, але я ним не цікавився і не користувався, воно тоді не мало жодного значення, і за це ніхто не переслідував. Між Україною та Росією були добрі братні відносини. Коли ці відносини стали погіршуватися, особливо в останні десять років, я залишив російське громадянство", - продовжив Онуфрій і додав, що вважає себе громадянином України.

Від російського паспорта митрополит УПЦ МП не відмовлявся, оскільки розраховував, що завершить своє життя у Троїце-Сергієвій лаврі. Цю надію, за словами Онуфрія, зруйнували погані стосунки між Києвом та Москвою, розпад СРСР та повномасштабна війна.

Варто зазначити, що УПЦ МП у своєму прес-релізі від 7 квітня стверджувала, що предстоятель церкви Онуфрій не має російського громадянства і є виключно українським громадянином.

"Водночас викликає подив той факт, що українські журналісти наполегливо шукають неіснуючі російські паспорти у єпископів Української Православної Церкви та ігнорують відверті заяви представників ПЦУ про наявність у архієреїв цієї релігійної організації громадянств РФ та "ЛНР", - йдеться у прес-релізі УП МП від 7 квітня

Раніше ми розповідали, що Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення тринадцяти представників УПЦ (МП) українського громадянства.

Вас може зацікавити:

Кияни зажадали вигнати УПЦ МП із міста: результати голосування

У Львові завершено демосковізацію церкви: останній храм УПЦ МП демонтовано

"Невелика хата" на 580 квадратів: як виглядає будинок "Паші Мерседеса"