RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Скандал у Лаврі через "матінку-Русь": СБУ порушила справу

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом прославляння "русского міра" в Києво-Печерській лаврі.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

У Києво-Печерській лаврі під час богослужіння прозвучали пропагандистські тези, які вихваляли країну-терористку Росію й так званий "русскій мір".

Читайте також: Скандал через пісню про "матінку-Русь": у Києво-Печерській лаврі зробили заяву

"Слідство здійснюється за ч.1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників. Наразі усі матеріали скеровані для проведення відповідних експертиз", - наголосили в пресслужбі.

За словами очільника СБУ Василя Малюка, ті, хто чекає на "пробудження матушкі-Русі" в умовах повномасштабного вторгнення РФ на українську територію, шкодять безпеці й інтересам України, і завдання Служби безпеки - недопускати таких проявів.

Зазначається, що досудове розслідування проводять слідчі Головного управління СБУ в Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що відомо про фігуранта скандалу з прославлянням "русского міра" в Києво-Печерській лаврі отця Захарія.