RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Мільйонні премії Коболєву: у НАБУ показали цікаві листування у справі екс-глави "Нафтогазу"

Детективи Національного бюро подали слідчому судді Вищого антикорупційного суду нове клопотання про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву, якому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє НАБУ, наголошуючи на нових обставинах, які були встановлені досудовим розслідуванням.

Після звернення до слідчого судді з попереднім клопотанням, детективи вилучили електронне листування осіб, залучених до ініціювання, погодження та виконання рішення про виплату премій голові, членам правління та працівникам НАК "Нафтогаз України". Ці документи обсягом понад 37 гігабайт, мають суттєве значення для доказування у кримінальному провадженні, впевнені детективи.

Читайте: Справа екс-глави "Нафтогазу": ВАКС ухвалив несподіване рішення щодо Коболєва

Зазначається, що на даний час здійснюється огляд вилученої інформації, який, через його обсяги, може тривати протягом значного періоду часу.

Наголошується, що під час огляду вже виявлено низку відомостей, які мають істотне значення для доказування в кримінальному провадженні й детективи, з огляду на суспільний резонанс, наводять зразки вилучених матеріалів.

Водночас керівний партнер Національної антикризової групи, український політтехнолог Тарас Загородній припускає, що "кільце навколо Коболєва стискається".

Опубліковані НАБУ матеріали є листуванням від 14 червня 2017 року директора департаменту управління персоналом та соцполітики й Андрія Коболєва, у якому останній отримав методологію розрахунку премій.

Другий опублікований уривок розмови – листування директора з комунікацій та директора з персоналу і корпоративного секретаря, що, на погляд бюро, "спростовує твердження, що вказані розміри преміювання були загальновизнаною світовою практикою".

Третій – повідомлення директора з комунікацій директору з персоналу, прес-секретарю та Коболєву. У ньому просили виправити цифри в фінальній версії прес-релізу. На думку НАБУ, цим спростовувалось твердження, що розмір премії голови правління відповідає міжнародній практиці.

Четвертий – лист голови наглядової ради НАК "Нафтогаз України" іншим членам ради та Коболєву, яке на думку бюро підтверджує, що тодішній очільник не повідомив наглядовій раді остаточний перелік осіб, які мали отримати преміювання та розмір винагороди.

Нагадаємо, що тим часом суд в Гаазі зобов'язав Російську Федерацію сплатити 5 млрд доларів НАК "Нафтогаз України".

  • Вас може зацікавити:

Політолог розповів про порушення в "Нафтогазі" за керівництва Коболєва

Справа Коболєва: екс-главі "Нафтогазу" призначили багатомільйонну суму застави

Преміальна справа: Андрій Коболєв відповість за "Газпром"