RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Розмір має значення: що не так відбувається у справі Коболєва

Підозрення, яке висунули екс-голові "Нафтогазу" Андрію Коболєву за кримінальною статтею, частина 5 якої передбачає максимальний термін до 12 років позбавлення волі, викликає питання.

Про це пише "Апостроф".

При призначенні Коболєва головою "Нафтогазу" Кабінет міністрів уклав з ним контракт, у якому, серед іншого, передбачалася винагорода у разі виграшу міжнародного арбітражу у "Газпрому", - нагадав керівник аналітичного спрямування мережі "АНТС" Ілля Несходовський.

Читайте: Шантаж не пройде: Україна знайшла альтернативу російському газу

"Обумовлювалося, що сума винагороди становитиме певний відсоток від стягнутих з "Газпрому" коштів. Тож 10 мільйонів доларів, які отримав Коболєв, — не довільна сума, визначена ним самим, а належна йому за контрактом премія", — розповів експерт у коментарі "Апострофу".

Редактор сайту "Наші гроші" Юрій Ніколов також вважає абсолютно адекватним розмір винагороди, виплаченої Андрію Коболєву.

На його думку, керівник "Нафтогазу" міг "для годиться" ініціювати позов до Росії, а потім дуже легко його "провалити".

"Існує безліч юридичних прийомів для такого саботажу: якийсь папірець не вчасно поданий, юрист не прийшов вчасно на засідання і так далі", - розповів Юрій Ніколов у розмові з виданням.

Тому, впевнений він, можна говорити, що саме активна позиція керівництва "Нафтогазу" та його грамотна робота допомогли Україні отримати від Росії понад 2,5 млрд доларів - величезну на той час суму, яка становила кілька відсотків від державного бюджету нашої країни.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа" Преміальна справа: Андрій Коболєв відповість за "Газпром"