RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

На війні загинув командир взводу Іноземного легіону ЗСУ: фото прощання з героєм

У Польщі пройшла церемонія прощання з командиром взводу Іноземного легіону Міхал Журеком, який загинув на Бахмутському напрямку.

Про це інформує агентство "Укрінформ".

Траурна церемонія проходила у польському місті Бралін, у якій також брали участь українські гості – генконсул України у Вроцлаві Юрій Токар та бійці Сил оборони.

Читайте також: На війні загинув призер ЧС із важкої атлетики: що відомо про бійця

Під час церемонії на труну 45-річного Міхала Журека, який загинув під Бахмутом, поклали український прапор. Після завершення заходу прапор передали рідним героя, а на могилу командира взводу поклали вінки від військових побратимів та українського народу.

Міхал Журек очолював один із взводів Іноземного легіону ЗСУ. Бійця вважали одним із найкращих воїнів цього підрозділу. Внаслідок штурму ворожих позицій під Бахмутом польський доброволець отримав численні поранення та помер наприкінці березня у шпиталі у Дніпрі.

Польське видання Fakt уточнює, що Міхал Журек, ймовірно, був поранений у голову російським снайпером на Бахмутському напрямку. Незважаючи на оперативну госпіталізацію, медикам не вдалося врятувати добровольця.

У п'ятницю, 14 квітня, під час церемонії прощання дружина загиблого героя Агата стояла над його труною зі своїми дітьми-підлітками: Борисом, Оленою, Наталкою та Мариною. Також на похорон приїхали батьки Міхала, сестри та брат Павло, який також є військовослужбовцем.

"Він був природженим солдатом. Він був повністю відданий справі. Він пішов захищати людей. Він боровся за свободу і загинув як солдат на полі бою. Ми завжди сподівалися, що він повернеться цілим і неушкодженим. Коли пройшов майже рік і до повернення залишався тиждень, ми думали, що нічого не станеться" , - розповіла у коментарі журналістам сестра Міхала.

Дочка загиблого зізналася, що всіма силами намагалася вмовити батька від останньої поїздки на фронт. За словами Наталії, вона дуже злилася, коли дізналася про загибель тата, але потім емоції вщухли.

"Він завжди казав мені, що якщо і помре, то тільки під час війни. Він стверджував, що найкрасивіша смерть – це померти, захищаючи скривджених людей. Він помер із честю", - процитувало видання дочку Міхала.

Раніше ми розповідали, що в ДТП загинув батько генерала ЗСУ Дмитро Марченко.

Вас також може зацікавити:

У Росії загинула група українських бійців: фото та подробиці

У Києві на прощання з легендарним командиром "Да Вінчі" прийшли тисячі людей: фото та відео

Поховали в Ніжині: що відомо про бійця, вбитого за слова "Слава Україні"