RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Києві на прощання з легендарним командиром "Да Вінчі" прийшли тисячі людей: фото та відео

У Києві на Майдані Незалежності прощаються із загиблим героєм України Дмитром Коцюбайло із позивним "Да Вінчі" - на церемонію прийшло близько 3 тисяч людей, а також президент України Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Рєзніков та голова ГУР Кирило Буданов.

"Апостроф" публікує фото та відео з місця події.

Читайте також: "Буде важко і довго, але ми переможемо": що відомо про загиблого комбата "Да Вінчі"

Зазначається, що церемонія прощання розпочалася о 12 годині. Спершу пам'ять українського воїна, бійця 67-ї окремої механізованої бригади, який загинув у вівторок, 7 березня, у бою під Бахмутом, вшанували у Михайлівському Соборі, а потім на Майдані Незалежності. Поховають героя також у столиці.

Варто зазначити, що днем раніше, 9 березня із Дмитром попрощалися у його рідному селі Бовшів Івано-Франківської області. Його двоюрідний брат Павло на позивний "Рудя", який також воює у спецпідрозділі "Вовки Да Вінчі", розповів про останні хвилини життя командира.

"Я одне хочу сказати: не знаю, чи будуть ще такі командири. Дмитро завжди йшов першим у бій і останнім виходив з поля бою. Я був поруч, коли він загинув. Нас накрили "градами", і він останнім забігав у бліндаж", — розповів Рудя.

"Да Вінчі" був добровольцем, який пішов захищати Україну ще у 2014 році. Він не був кадровим військовим і лише минулого року командиру 1 окремого механізованого батальйону Сухопутних військ ЗСУ "Вовки Да Вінчі" надали військове звання молодший лейтенант.

У героя залишилися дівчина, брат, чотири сестри, мати й бабуся.

Раніше ми писали, що у четвер, 9 березня, у селі Бовшів на Івано-Франківщині попрощалися із загиблим бійцем "Да Вінчі".