RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

ЗСУ активно ведуть розвідку і б'ють по тилах, готуючись до контрнаступу: свіжі карти боїв

Йде 416-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, українські війська продовжують обстріли тилових районів ворога, готуючись до контрнаступу. Росіяни продовжують наступати на сході України.

Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Луганська та Харківська області

14 квітня росіяни продовжували наступальні дії у Кремінної. Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно наступали на південь від Діброви та біля Білогорівки.

Російські джерела стверджують, що українські війська продовжують обстріл тилових районів Луганської області. Колишній радник голови так званої "ЛНР" Родіон Мельник заявив, що українські війська увечері 13 квітня обстріляли Рубіжне та Троїцьке.

Російські джерела також заявили, що 14 квітня українські сили продовжували розвідку вздовж лінії Куп'янськ-Сватове.

Донецька область

Окупанти продовжували просуватися у Бахмут. Геолокаційні кадри показали, що "вагнерівці" досягли незначних успіхів на північно-західному напрямку. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські наземні атаки в Бахмуті, на північний захід від Бахмута в районі Богданівки і на південний захід від Бахмута в районі Предтечиного.

14 квітня російські війська продовжували атакувати лінію Авдіївка-Донецьк. Геолокаційні кадри показують, що окупанти просунулися до східної околиці Невельського.

14 квітня російські війська не робили жодних підтверджених чи заявлених наземних атак у західній частині Донецької області.

Читайте також: ЗСУ знищили пункт управління ворога: свіже зведення Генштабу

Південь

Російські війська продовжують створювати небезпеку Запорізькій атомній електростанції. Директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі 14 квітня заявив, що 8 та 12 квітня близько периметра ЗАЕС здетонували дві міни, російські чиновники готуються перевести один із двох реакторів ЗАЕС у режим холодної зупинки, а третина первинного персоналу ЗАЕС залишила.

Російські джерела стверджують, що українські війська продовжують обстрілювати російські тили у Запорізькій області. За їхніми даними 14 квітня українські сили завдали удару Мелітополю.

Російські війська продовжують зберігати військову присутність на Кінбурнській косі у Миколаївській області.

Як повідомляв "Апостроф", у п'ятницю, 14 квітня, близько 16 години, російська армія завдала удару ракетами С-300 по житлових будинках у місті Слов'янськ Донецької області. Число жертв зросло до 9, ще четверо людей шукають під завалами.

  • Вас також може зацікавити:

Йдеться про еліту: озвучено неймовірну цифру втрат спецназу РФ в Україні

"Буде найближчим часом": Буданов назвав дату контрнаступу ЗСУ

Рада ЄС допоможе Україні з боєприпасами: озвучена колосальна сума