RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

ЗСУ знищили пункт управління ворога: свіже зведення Генштабу

Триває 416-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку. Протягом доби було відбито 56 атак ворога.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За добу 14 квітня росіяни завдали 9 авіаційних та 19 ракетних ударів, 13 з них - із ЗРК С-300 по мирних містах Слов’янськ та Краматорськ, також здійснили 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено багатоповерхові та приватні житлові будинки.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Ворог обстрілював населені пункти Сумської, Чернігівської та Харківської областей.
  • На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали 11 населених пунктів Харківської області.
  • На Лиманському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Діброва та Білогорівка. З артилерії обстрілювали населені пункти Донеччини та Луганщини.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступати, тривають важкі бої за Бахмут. Також росіяни обстрілюють населені пункти.
  • На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового та Первомайського Донецької області. Також бив по населених пунктах.
  • На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар’їнка. Ворожих обстрілів зазнали Побєда і Новомихайлівка.
  • На Шахтарському напрямку минулої доби ворог наступальних дій не проводив, обстрілював населені пункти Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються. Протягом минулої доби обстріляли понад 40 населених пунктів поряд з лінією бойового зіткнення.

Читайте також: Китай постачає зброю Росії? У Зеленського зробили несподівану заяву

Російські загарбники продовжують чинити мародерство на тимчасово захопленій території України. У Новокаховському районі Херсонської області вони зливають мастило з електротрансформаторів, що призводить до знеструмлення окремо взятих вулиць.

Українська авіація за минулу добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 1 пункт управління, 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки ворога, а також 1 станцію радіоелектронної боротьби.

Як повідомляв "Апостроф", президент РФ Володимир Путін підписав закон про єдиний реєстр військовозобов'язаних, який передбачає введення електронних повісток.

  • Вас також може зацікавити:

Йдеться про еліту: озвучено неймовірну цифру втрат спецназу РФ в Україні

"Буде найближчим часом": Буданов назвав дату контрнаступу ЗСУ

Рада ЄС допоможе Україні з боєприпасами: озвучена колосальна сума