RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Ухилянтів" ховали у вентиляції: в Україні накрили схему вивезення військовозобов'язаних за кордон

Працівники Служби безпеки викрили провідника одного з пасажирських вагонів "Укрзалізниці", який організував схему незаконного виїзду військовозобов'язаних чоловіків у Польщу.

Про це повідомив пресцентр СБУ.

Читайте також: Нюанси оформлення "білого квитка": чи звільняє він від призову до армії

Йдеться про провідника потяга "Запоріжжя - Перемишль", який налагодив новий канал утечі ухилянтів до країн Європейського Союзу.

"Щоб приховано вивозити своїх клієнтів за межі України, посадовець обладнав спеціальну схованку у вентиляційній системі купе провідника. У цій замкненій технологічній порожнині ухилянти мали ховатися під час проходження прикордонного паспортного контролю", - зазначається у повідомленні.

Один такий рейс коштував близько 2,5 тис. доларів, а загалом сума залежала від терміновості втечі та розкладу руху потяга.

Співробітники СБУ затримали залізничника у пункті пропуску "Мостиська-2" під час чергової спроби незаконного вивезення ухилянтів за кордон.

"Наразі затриманому посадовцю повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон)", – додали у спецвідомстві.

Нагадаємо, в Україні викрили оригінальну схему переправлення військовозобов'язаних чоловіків за кордон. Ухилянтів у вигляді пацієнтів перевозили у "швидкій".

  • Вас також може зацікавити:

Повістка – це ще не все: як оскаржити висновок ВЛК

Чи можна оголосити призовника у розшук: роз'яснення юриста

Отримав повістку і що далі? Як працюють центри мобілізації