RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"У нас немає виходу, окрім перемоги": останнє інтерв'ю екснардепа Барни

Загиблий на фронті екснардеп Олег Барна за кілька днів до своєї смерті спрогнозував перемогу України у війні проти РФ.

Відповідне інтерв'ю у своєму Facebook опублікував начальник об'єднаного прес-центру сил оборони таврійського спрямування полковник Збройних сил України Олексій Дмитрашківський.

Так, Олег Барна розповів, що до служби в армії працював викладачем фізики, математики та захисту батьківщини в одній із шкіл Тернопільщини. Народним депутатом він обрався у період з 2014 по 2019 рік.

Читайте також: У Києві прощаються з екснардепом Олегом Барною: фото та відео

Барна нагадав, що ще у 2008 році його зняли з військового обліку через інвалідність, а після окупації Криму та частини Донбасу він вирушив добровольцем на фронт.

За день до початку повномасштабного вторгнення ЗС РФ колишній народний депутат був на ефірі в Києві, а після 4:00 24 лютого родичі з Харківської області зателефонували і повідомили, що їхній населений пункт зазнав ракетного удару.

В ході останнього інтерв'ю Барна також спрогнозував перемогу України у війні проти РФ і заявив, що наша країна не має іншого виходу.

"Дружина каже: "Може займешся волонтерством?" Я говорю: "Добре". А потім вона побачила, як я з горища знімаю свій військовий речовий мішок, і все зрозуміла. Справа в тому, що я боягуз, тому що знаю, хто такі мос**лі - звірі та нелюди. Тому я дуже боявся і боюся, щоб цей звір не прийшов у наш дім на Галичині... Взагалі-то мій перший законопроект, знаєте, який був у Верховній Раді? Щоб хлопців молодших 25 років не брали до АТО. Зійшлися на тому, щоб строковиків не брати. А другий законопроект про те, щоб під мобілізацію не підлягали викладачі університетів та вчителі у школі. Тому що їх і так мало. А хтось має викладати", - додав Барна в інтерв'ю, яке виявилося останнім у житті колишнього нардепа.

Раніше ми розповідали, що в боях за Україну загинув екс-нардеп Олег Барна.

Вас може зацікавити:

Завдання виконав і заплатив життям: нові подробиці загибелі Олега Барни

Де і коли пройде прощання з Олегом Барною: озвучено дату та час

Служив у розвідці: на війні під Бахмутом загинув український спортсмен