RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Задачу виконав, та заплатив життям: нові подробиці загибелі Олега Барни

У вівторок, 17 квітня, у боротьбі за Україну загинув колишній народний депутат України Олег Барна - він встиг виконати бойове завдання і вибити ворога, проте за це заплатив своїм життям.

Про це написали на Instagram-сторінці 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша.

Помічник гранатометника, старший сержант Олег Барна був відомий багатьом, як екснародний депутат восьмого скликання, проте для побратимів він був відданим воїном, який на рівних з усіма виконував бойові задачі.

"Коли командири оголосили набір в групу на штурм ворожих позицій, старший сержант Барна не вагався ані хвилини. Задачу виконано, ворога вибито. Але, на жаль, ціною життів наших хлопців", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Служив у розвідці: на війні під Бахмутом загинув український спортсмен

До свого 56-річчя Олег Барна не дожив всього один день, адже його день народження - 18 квітня. За словами брата загиблого, Степана, тіло ще не евакуювали з поля бою.

Також у мережі опублікували можливо одне з останніх відео, на якому є загиблий воїн.

Олег Барна - народний депутат восьмого скликання від тодішнього Блоку Петра Порошенка (БПП). Депутата виключили з фракції у 2015 році після інциденту з, на той момент, прем'єром Арсенієм Яценюком у Верховній Раді, під час запитань до голови українського уряду, коли підійшов з букетом квітів та вдарив ним. Після цього він спробував підняти Яценюка і винести з-за трибуни. Після цього у залі зчинилася бійка.

Відомо, що колишній нардеп захищав Україну з перших днів повномасштабного вторгнення. На фронт пішов на наступний день після початку війни. Його зарахували на посаду командира гранатометного відділення.

Раніше ми писали, що у вівторок, 18 квітня, захищаючи Україну загинув відомий кулеметник взводу 72 ОМБр ЗСУ Олег Койляк - це сталося поблизу Вугледару під час виконання бойового завдання.

  • Вас може зацікавити:

Прикривав своїх побратимів: під Бахмутом загинув відомий ді-джей із Херсона

Ворожий снайпер вбив чемпіона України та побратимів, які його рятували: деталі та фото

За Україну віддав життя чотирикратний чемпіон світу з кікбоксингу: що відомо про героя