RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Росія накопичила до сотні ракет: в Україні оцінили загрозу масованого удару на "травневі свята"

Росіяни накопичили достатню кількість ракет, тому на початку травня не виключена загроза масованих ударів по Україні.

Про це йдеться у матеріалі ТСН.

Читайте також: Окупанти ракетами С-300 вдарили по Харківщині: фото, відео та всі подробиці

Оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко не виключає, що Росія може здійснити обстріл України, задіявши морські чи авіаційні носії ракет. Однак, за його словами, масованих ударів, як за кілька місяців раніше, вже не буде.

"Вони обмежені в кількості носіїв - не використовують максимальну їх кількість. Це сталося тому, що частина з них не може виконувати бойові завдання - вони відпрацювали свій ресурс і є аварійними. Йдеться про літаки, які були зроблені за часів СРСР. Ресурс силової установки, вузлів, планера вже вичерпано. Після кожного польоту виконували ремонт та обслуговування. Після кожного польоту виконували ремонт та обслуговування. Розраховувати на масштабний удар росіяни не можуть, бо вже обмежені у своїх можливостях", - продовжив Коваленко.

Окремо експерт попередив, що РФ має альтернативу ракетному озброєнню. Йдеться про іранські дрони-камікадзе, експлуатація яких набагато вигідніша в економічному плані.

Інший військовий аналітик Олексій Гетьман також не виключає, що загроза ракетних ударів по Україні зберігається, але зі стратегічного запасу далекобійних ракет у РФ залишилося не більше 15%. За його словами, окупанти не можуть використовувати весь запас озброєння, оскільки кілька ракет вони змушені тримати на Далекому Сході.

Але є інформація, що вони планують здійснити масовану атаку восени, напередодні похолодання, коли накопичать достатню кількість ракет", - додав Гетьман у спілкуванні з журналістами.

Раніше ми розповідали, чи будуть ЗСУ бити по Росії західною зброєю.

Вас може зацікавити:

Росія завдала удару по ринку в Херсоні: фото, відео та всі подробиці

"У них немає нічого святого": окупанти обстріляли храм у Нікополі

Окупанти на Великдень вбили дітей у селі Павлівка: з'явилися фото з місця трагедії