RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Путін не залишив вибору: чи будуть ЗСУ бити по Росії західною зброєю

Сценарій завдання Україною ударів по російській території є реалістичним, якщо враховувати нещодавні заяви союзників Києва.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Важливим фактором для успіху на фронті є завдання Україною ударів по території РФ, при яких може використовуватися західна зброя. Подібний сценарій може бути реалістичним, якщо аналізувати недавні слова глави Міноборони ФРН Бориса Пісторіуса.

Читайте також: Навчання на танках Abrams та нова допомога союзників: підсумки зустрічі Рамштайн-11

Українське командування ніколи не претендувало на те, щоб країни-члени Альянсу постачали ЗСУ заборонені види зброї (наприклад, протипіхотні міни), але у заяві німецького міністра про логічні обстріли російських регіонів більше значення має саме військово-політична складова.

"Пісторіус не мав на увазі саме захоплення території РФ, а удари по складах, логістичним ланцюжкам з метою знизити наступальний або оборонний потенціал росіян. На перший погляд, цілком логічна заява, але для європейського політикуму це суттєве зрушення "Вікна Овертона" у більш жорсткий бік. Такої публічної позиції ще кілька місяців тому не було, ми чули побоювання щодо використання західних озброєнь безпосередньо на території РФ, але далі "боятися" вже безглуздо", - розповів у розмові з "Апострофом" керівник військових програм "Центру Разумкова" Микола Сунгуровський.

За його словами, у Берліні, схвалюючи удари України по території РФ, розуміють, що Володимир Путін своєю військовою агресією не залишив Європі іншого вибору.

Читайте також повну версію матеріалу: Туман війни: ЗСУ готують дві наступальні операції

Вас може зацікавити:

Підготовка до активної оборони: чому НАТО змінює стратегію

Наступні тижні та місяці будуть критичними: у США попередили про загострення ситуації на фронті

Вкидання чи правда? Хто "злив" документи про контрнаступ ЗСУ