RU  UA

Ворог застосовує тактику відчаю: що зараз відбувається в Бахмуті

За Бахмут тривають найзапекліші бої, особливо складно на північному напрямку, де проходить дорога на Часів Яр через Хромове, де росіяни впритул наблизилися до траси. Але ЗСУ вдалися до контрнаступальних дій і ворог від траси відкинутий.

Про це розповів солдат-гранатометник 5 ОШБ Юрій Сиротюк в ефірі Апостроф TV.

За його словами, в місті ворог намагається витиснути ЗСУ, маючи пропагандистську ціль будь-якою ціною захопити рештки руїн міста. На південному напрямку оборона стоїть міцно. Там вже кілька місяців лінія зіткнення не рухається і ворог потерпає від контрударів.

"Будь які заяви ворога про оточення не відповідають дійсності. Ворог застосовує тактику відчаю, заявивши, що не буде брати полонених. Це примушує більш серйозно ставитися до бойових дій", - зазначив Сиротюк.

Він додав, що зараз виглядає так, що ситуація в місті стабілізована. Проте ворог намагається шукати слабкі місця і бити туди. Раніше це були стики між різними частинами, перерізати траси фланговими атаками. Проте всі ці атаки захлинулися.

"Потім ворог переключився на центральну частину міста, звітуючи про взяття кварталу за кварталом. Проте це призвело до того що "Вагнер" практично втратив свій наступальний потенціал і мусив залучати десантників і інші частини. Зараз це виглядає так, що ворог з величезними втратами захоплює якусь ділянку, потім ми контратакуємо і він втрачає те, що вдалося захопити", - описав ситуацію воїн.

Через це, за його словами, на вихідних окупанти знову переключилися на флангові атаки дороги на Часів Яр. Хоча це не єдина дорога до міста, ситуація проблематична, бо ворог заходить з тилу. Ворог має певні успіхи, бо там є завали, однак і там ситуація стабілізована.

Читайте також: Усі атаки росіян провалилися: оновлені карти боїв в Україні

"Очевидно Пригожин щось пообіцяв Путіну для підтримки мілітаристських настроїв в російському суспільстві, щоб показати хоч якісь успіхи. То вони бездумно знищують свою людську силу в бездумних атаках. Проте висоти залишаються з нашого боку і захоплення якихось ділянок нічого їм не гарантує", - пояснив Юрій Сиротюк.

Він зазначив, що ворог намагається змінювати тактику, проте основна його стратегія масових штурмів не змінюється.

"Росіяни використовують заборонену зброю, в тому числі по цивільних об’єктах. Був випадок, коли вони начиняли МТЛБ вибухівкою і залишали біля наших позицій, а коли наші наближалися, вона вибухала. Ми готові до застосування хімічної зброї і будь яких інших кроків з боку ворога", - резюмував захисник.

Раніше "Апостроф" публікував моторошні кадри Бахмута, зроблені з безпілотника.

  • Вас може зацікавити:

Штурми росіян та брак мінометів: свіжі дані про ситуацію в районі Бахмута

"Брали вже 100 разів": боєць ЗСУ висміяв слова росіян про "взяття" Бахмута

Ворог видихається: що відбувається на Донбасі і коли чекати на контрнаступ ЗСУ