RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Наступ окупантів на 3-х напрямках та 60 відбитих атак: Генштаб розповів про ситуацію на фронтах

Повномасштабна війна з російськими окупантами йде 425-й день, вони продовжують наступати на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - там відбито близько 60 атак. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби противник завдав 1 ракетного та 46 авіаційних ударів, а також здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Активно використовує авіацію, застосовуючи крилаті авіаційні бомби в Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях: є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інфраструктуру.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається сталою. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни утримують у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей певну кількість своїх військ. Протягом минулої доби обстріляли населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • На Куп’янському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали населені пункти Харківської, Донецької та Луганскої областей.
  • На Лиманському напрямку за добу 23 квітня окупанти наступальних дій не проводили, проте обстрілювали населені пункти Луганщини та Донеччини.
  • На Бахмутському напрямку росіяни продовжують наступати, тривають важкі бої за Бахмут. Також, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії на околицях населених пунктів Григорівка, Богданівка та Іванівське та обстріляв 11 населених пунктів.
  • На Авдіївському напрямку ворог наступав в районах Новокалинового та Первомайського Донецької області, успіху не мав та зазнав великих втрат. Також обстрілював населені пункти.
  • На Мар’їнському напрямку протягом доби наші захисники відбили численні атаки окупантів у північній і центральній частинах самої Мар’їнки, а також в районі Новомихайлівки. Також під ворожими обстрілами перебували населені пункти Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, обстріляв 6 населених пунктів.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни стоять в обороні. В той же час, протягом доби обстріляли понад 40 населених пунктів. Серед них – Оріхів Запорізької області, Нікополь Дніпропетровської області та Херсон. Пошкоджено близько 25 житлових будинків. Є поранені серед мирних громадян.

Читайте також: Україні потрібно готуватися до того, з чим Ізраїль живе вже 75 років – Сергій Ауслендер

У той же час росіяни продовжують красти українське зерно - у окупованому Бердянську так звана російська окупаційна "влада" намагається вивезти викрадене збіжжя на своїх вантажних суднах.

Відомо, що окупантам катастрофічно не вистачає медичного персоналу на полі бою. Через це вони змушують медиків Бердянська, які отримали паспорти РФ, ставати на військовий облік ворога. У випадку відмови погрожують втратою робочих місць.

Українська авіація за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів. Також збито 2 ворожих розвідувальних БпЛА "Мерлін” та 1 - "Орлан-10" та 8 дронів-камікадзе "Ланцет".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 станції радіоелектронної боротьби противника.

Раніше "Апостроф" розповідав, що колишня депутатка парламенту Швеції Керолін Норденґріп підписала контракт зі Збройними силами України.

  • Вас також може зацікавити:

Підготовка до активної оборони: чому НАТО змінює стратегію

Війна на виснаження: як путінський режим "закриває" Росію

Фінал близький: скільки ще залишилося економіці Росії