RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Усі атаки росіян провалилися: оновлені карти боїв в Україні

Станом на 24 квітня, 425-ї доби широкомасштабного російського вторгнення, українські військові досі впевнено тримають позиції на Бахмутському напрямку, незважаючи на постійні спроби ворога пробити оборону.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: ЗСУ ліквідували майже 700 окупантів та десятки одиниць техніки: свіжі дані про втрати РФ в Україні

Луганська та Харківські області

Протягом доби ворог не припиняв обстрілів у напрямку Куп'янськ-Сватово-Кременна. Як повідомили у Генштабі, наші військові відбили російські наземні атаки поблизу Лимана Першого та Білогорівки.

Водночас російські воїнкори писали, що бойовики російської 98-ї гвардійської повітрянодесантної дивізії просунулися в лісовому масиві поблизу Кремінної. За їхньою ж інформацією, російські війська здійснили наземні атаки в районі Сіверська, Васюківки, Роздолівки, Веселого та Спірного.

Донбас

Судячи з карт, окупанти просунулися до траси O0506 на північний захід від Хромового на заході від Бахмута. Російські блогери пишуть, що бойовики Вагнера так і не змогли оточити Бахмут.

Блогери окупантів також писали, що сильні дощі розмили грунтові дороги, що контролюються Україною, в Бахмут, через що вихід з міста нібито став неможливим.

У той же час міністерство оборони РФ у своєму звіті написало, що десантно-штурмові загони Вагнера захопили три квартали на заході Бахмута.

Минулої доби ворог продовжував атаки на лінії фронту Авдіївка-Донецьк. У Генштабі України повідомили, що окупанти мали на цьому напрямі безуспішні наступальні дії. Також у ворога нічого не виходило в районі Вугледару.

Південь України

Головна подія минулої доби – рішення МАГАТЕ "визнати" права власності окупантів на Запорізьку атомну електростанцію. Російська влада використала заяви голови організації і відразу вигадала історію про український БПЛА, який нібито пошкодив машинний зал на території ЗАЕС.

Під вогнем знаходяться російські логістичні вузли в тилових районах на півдні України. Окупанти Криму писали, що російська ППО збила невстановлену зброю по Керченському мосту.

Водночас ворог продовжує регулярний вогонь на захід від Гуляйполя та Херсонської області. Якщо вірити картам, то російські війська трохи просувалися на південь від Мирного.

Нагадаємо, найближчими днями Україна отримає від Іспанії танки Leopard 2, але щоб завершити перемогою війну з Росією вже цього року, Києву потрібно значно більше військової допомоги від союзників.

Вас також може зацікавити:

Окупанти ракетами С-300 вдарили по Харківщині: фото, відео та всі подробиці

Мінус вертоліт, танк і дрони: ЗСУ "пощипали" ворога на полі бою

Португалія передасть для ЗСУ партію бронемашин: у чому їхня особливість