RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

В Україні оновлять механізм оформлення субсидій: що зміниться

Частина українців може не платити за рахунками за ЖКГ, а також у рамках запровадження механізму проактивного надання соцвиплат, планується оновити механізм оформлення субсидій. Процес стане більш простим і швидким – не потрібно буде витрачати час на пошук інформації, заповнювати бланки, стояти у чергах та довго чекати на рішення.

Про це повідомляється на сайті Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ).

Зазначається, що 7 квітня було прийнято постанову "Про оприлюднення інформації для користувачів програми житлових субсидій", яка має на меті налагодження більш ефективної комунікації між виконавцями та постачальниками ЖКП та Пенсійним фондом. Крім того, воно оптимізує процедуру доступу одержувачів допомоги до інформації про діючі ціни та тарифи.

"Рішенням НКРЕКУ рекомендовано ліцензіатам, які здійснюють діяльність з постачання електричної енергії споживачу, з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, з постачання природного газу, постачання природного газу побутовим споживачам, розподілу природного газу, розміщувати через особистий кабінет на веб-порталі України актуалізовану інформацію про кожного побутового споживача комунальних послуг для подальшої автоматичної обробки та аналізу", – пояснили у НКРЕКУ.

Читайте також: Нова грошова допомога з 1 травня: хто зможе отримати

Таким чином влада хоче скоротити час, який людина змушена витрачати на отримання соціальної допомоги. Водночас процес максимально автоматизується і це можна буде робити в електронному кабінеті на сайті Пенсійного фонду або у додатку "Дія".

Раніше "Апостроф" розповідав, у якому разі в Україні платять субсидії навіть після смерті отримувача.

  • Вас може зацікавити:

В українців збираються вибивати борги за комуналку: від кого чекати на дзвінки

Оформлення субсидії на неопалювальний сезон: куди та як подавати документи

Чи можуть призначити субсидію за наявності авто: українцям пояснили важливий нюанс