RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні відкрито "полювання" на торговців та нарколабораторії - стартувала акція "Спіймай баригу"

Бізнесмен Єгор Левченко обіцяє реальні виплати за торговців наркотиками та чіткий план боротьби з незаконним розповсюдженням, саме він стоїть за акцією "Спіймай баригу — отримай кеш". Акція стартує 1 травня.

Про це бізнесмен розповів в інтерв'ю блогеру Стасу Домбровському, пишуть "Українські новини".

До політики акція стосунку не має, заявив в інтерв'ю Левченко: "Я не маю стосунку до політики чи влади як такої… Бізнес зосереджений суто в IT сфері. Це мережа компаній у різних країнах. Ми займаємося лідогенерацією - залученням клієнтів для наших клієнтів. Залучаємо трафік на найрізноманітніші сайти, в основному ставки та казино. Також займаємося арбітражем трафіку - для маленьких компаній з лідогенерації ми працюємо "фільтром"... Ну і так далі" — розповів він.

Поки анонс акції гримів по країні, її ініціатор залишався у тіні, проте сьогодні він каже, що фінансувати її готовий стільки, скільки знадобиться, і доки не збільшаться хоча б удвічі показники Департаменту боротьби з наркотиками. Бізнесмен запевняє - ліміту коштів, які він готовий вкласти в акцію, немає.

Він розкрив подробиці того, як працюватиме схема. Акція стартує 1 травня. Учасники зможуть заробити і грати в "рулетку": 1000 доларів отримає той, завдяки кому вдасться зловити закладника або торговця, у якого поліція виявить наркотики "в особливо великих розмірах". Що меншою виявиться вилучена вага, то меншими будуть виплати. Також є винагороди у 500 і 200 доларів. Таблицю того, що за законом вважається "великими" та "особливо великими" розмірами Левченко розмістив на сайті.

Гроші виплачуватимуть у гривнях, за курсом НБУ на момент затримання. Для цього будь-кому достатньо прийти у відділок поліції та написати заяву на закладника або торговця, якого він виявив. Організаторам акції потрібно надати копію заяви, відеозапис моменту її написання в поліції, витяг з ЄРДР про порушення кримінального провадження. Щойно закладника візьмуть, розповідає Левченко, учасник одразу отримає гроші від Фонду. Нажитися за допомогою фейків не вдасться, попередив бізнесмен, адже юристи будуть перевіряти інформацію. Також є окремі умови для тих, хто готовий здати нарколабораторію від десяти та більше кг заборонених речовин. Меценат обіцяє 10 000 доларів за лабораторію, яка виготовляє від 10 до 30 кг наркотиків. За об’єми від 30 кг — платитимуть 25 000 доларів.

Брати участь в акції Левченко запросив і поліцейських - через знайомих. Усі дії учасників та організаторів будуть виключно в рамках закону, запевнив меценат. Працювати організатори акції "Злови баригу" готові під цілодобовим наглядом правоохоронців. Левченко впевнений: його досвід та ідеї можуть не тільки допомогти в боротьбі з розповсюдженням небезпечних препаратів, а й звести торгівлю до мінімуму.

"Упевнений, що чиновники й керівництво Нацполіції, ДБН помітять нашу акцію і зрозуміють, що тут немає ніякого шахрайства... У мене є конкретні ідеї, якщо їх реалізувати в комплекс, з нашою акцією, з роботою поліції, то за досить короткий час можна було б якщо не викорінити повністю, то завдати серйозного удару і по торгівлі, і по виробництву. Це можливо, я знаю, як це зробити", — сказав він.