RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Окупанти цинічно тероризують мирне населення: зведення за 28 квітня

Російські окупанти протягом доби, 28 квітня, продовжили цинічно тероризувати мирне населення, завдаючи ракетних ударів по цивільній та житловій інфраструктурі.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Битва за Бахмут: ЗСУ показали відео вуличних боїв

"На жаль, є влучання. Загинули та отримали поранення мирні люди. Не маючи бажаних результатів на полі бою, російський агресор цинічно продовжує застосовувати тактику терору, тим самим грубо порушує норми Міжнародного гуманітарного права", - наголошується у повідомленні Генштабу.

За добу росіяни запустили 23 крилаті ракети типу Х-101 та Х-555. Українські військові збили 21 з них. Також знищили два безпілотники. Ракетний терор минулої ночі припав на Умань на Черкащині, Дніпро, населений пункт Українка Київської області. За останніми даними загинуло більше 20 жителів, зокрема троє дітей.

У результаті атак пошкоджено більше десяти багатоквартирних будинків та іншої цивільної інфраструктури. Також противник завдав 28 авіаударів та 11-ть - з реактивних систем залпового вогню.

Ймовірність ударів по всій території країни залишається надалі.

Росіяни зосереджують основні зусилля на веденні наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За добу здійснили 40 атак. Найінтенсивніші бої - за Бахмут та Мар’їнку.

Зокрема, на Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступ. У самому місті тривають бої. За добу росіяни здійснили безуспішні наступи у напрямку Богданівки та Часового Яру. Обстріляли н. п. Васюківка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Костянтинівка, Олександро-Шультине, Південне, Неліпівка та Нью-Йорк Донецької області.

Українська авіація за добу завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Ракетні війська та артилерія уразила три пункти управління, склад боєприпасів та чотири райони зосередження живої сили.

Раніше "Апостроф" розповідав, чи будуть ВСУ бити по Росії західною зброєю.

  • Вас також може зацікавити:

Росія нагромадила до сотні ракет: в Україні оцінили загрозу масованого удару на "травневі свята"

"Привиди Бахмуту": з'явилось відео роботи українських снайперів по окупантах

Бахмут зараз у вогні і оповитий димом: жахлива зйомка з безпілотника