RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Ракетний удар по Україні 28 квітня: фото, відео і останні подробиці

28 квітня російські окупанти вкотре атакували низку українських регіонів. Загалом ворог здійснив 23 пуски ракет різного базування, знищивши частину будинок в Умані та вбивши маму та дитину у Дніпрі. Повітряна тривога була оголошена у всіх областях.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Росіяни вбили у Дніпрі молоду жінку з маленькою дитиною

Захисники українського неба під ранок п'ятниці зуміли збити 21 російську крилату ракету та два безпілотники. Близько 04:00 окупанти атакували українські населені пункти з літаків стратегічної авіації Ту-95 із району Каспійського моря.

"Підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони знищено 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БПЛА оперативно-тактичного рівня", - повідомив головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний.

Обстріл Умані

В Умані Черкаської області російська ракета зруйнувала частину житлового будинку. Момент удару потрапив на відео:

Станом на 15:00 відомо про 17 загиблих, серед жертв три дитини. Постраждало 18 людей (з них 9 госпіталізовано) та врятовано 17 осіб (з них троє дітей). Повідомляється про два попадання крилатих ракет - до житлового будинку та складських будівель.


Обстріл Дніпра

Мер Дніпра Борис Філатов також вранці у п'ятницю повідомив, що росіяни знову вбили громадянських людей у Дніпрі – загинули молода жінка та дитина.

Голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив, що у місті зруйновано приватний будинок, загинули 2-річна дівчинка та 31-річна жінка. Троє людей постраждали. 58-річного чоловіка та 57-річну жінку в стані середньої тяжкості доправили до лікарні. 31-річний чоловік лікуватиметься амбулаторно.

Читайте також: Удар по Дніпру: з'явилось фото загиблих мами з донькою

Ракетний удар по Києву

Також цієї неспокійної ночі під час повітряної атаки ворога сили протиповітряної оборони збили в районі Києва 11 крилатих ракет і 2 безпілотники.

"За попередніми даними, в районі повітряного простору Києва було знищено 11 крилатих ракет. Крім ракет, було збито 2 БПЛА (тип дронів встановлюється) ", - повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Внаслідок падіння уламків в Оболонському районі міста перебито локальну лінію електромереж та пошкоджено дорожнє покриття.

В Українці внаслідок обстрілу.на Київщині травмовано двох людей.

Фото збитих російських ракет і наслідки влучання уламків на Київщині:

Вас також може зацікавити:

Росія нагромадила до сотні ракет: в Україні оцінили загрозу масованого удару на "травневі свята"

Росія завдала удару по ринку в Херсоні: фото, відео та всі подробиці

"У них немає нічого святого": окупанти обстріляли храм у Нікополі

Їм не буде куди бігти: офіцер НГУ озвучив сценарій деокупації Криму