RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Цинізм не знає кордонів: Росія хоче судити 14-річну українку

Росіяни відкрили судову справу проти депортованої української 14-річної дівчинки. Вони відмовляються повертати підлітка в Україну.

Про це заявив Уповноважений Верховної Ради України із прав людини Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону.

Читайте також: За одного члена УПЦ МП – 28 бійців ЗСУ: Малюк розкрив секрети обмінів полоненими

За даними омбудсмена, дівчинку без дозволу батьків оглядали медики, а тепер до неї не допускають інших українських дітей.

"Їй 14 років, і її забрали абсолютно свідомо росіяни. Вони свідомо її тримають фактично у полоні. Бо коли ми почали займатися питанням її повернення додому, то Росія нібито відкрила там кримінальне провадження проти неї", – зазначив омбудсмен.

Лубінець наголосив, що росіяни тримають дівчинку у заручниках і стверджують, що не повернуть дитину до завершення "судової справи".

"Тільки вдумайтеся у цинізм: мама в Україні, вона розшукує свою дитину, і росіяни, знаючи це, вигадують якусь судову справу – лише для того, щоб не віддати українську дівчинку", – сказав він.

Лубінець наголосив, що ООН має не лише висловлювати глибоке занепокоєння, а й створити дієвий механізм для повернення додому українських дітей. Зокрема – спеціальну місію, яка б поїхала і забрала дітей з території країни-агресора.

Ми раніше повідомляли про те, що у тимчасово окупованому РФ українському Криму адміністрація дитячого табору відмовилася повернути 14-річну дитину додому до Херсона.

Вас може зацікавити:

Російського "омбудсмена" викрили в брехні про обмін військовополоненими

Як виживали і що їли у російському полоні: оповідання бійців ЗСУ, відео

Використовуємо різні інструменти: як Україна повертає своїх бійців із полону