RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Що робити, якщо будинок обвалився через обстріл: МВС озвучило поради

З початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну ворожі ракети нескінченно обстрілюють українські міста та нищать житлові будинки. Недавня трагедія в Умані вразила всю Україну. МВС пояснило, як діяти у випадку обвалу будівлі під час вибухів.

Про це повідомляє МВС України на офіційному каналі у Telegram.

Читайте також: Мета - вбивство дітей: Міноборони РФ цинічно похвалилося ударом по Умані

Насамперед треба покинути будівлю якнайшвидше, але не спускатися ліфтом, це дуже небезпечно. Паралельно варто попередити інших мешканців будинку про небезпеку обвалу, але зберігаючи спокій. Важливо не створювати тисняву під час спуску сходами. Коли вибралися з під'їзду, треба якомога далі відійти від будівлі.

Але бувають випадки, коли людина не має можливості покинути будинок. Щоб уберегти себе, треба триматися подалі від вікон та балкону, перекрити воду, газ та знеструмити квартиру. Далі необхідно залишатися у куті або біля отвору дверей, між балками, каркасами, під столом.

Також якщо мешканець будинку опинився під завалами, йому треба кликати на допомогу у будь-який можливий спосіб. Також намагатися вивільнити руки та ноги. За можливості зателефонувати 101. Якщо руки вільні, то можна спробувати розбирати навколо себе завал, проте не чіпати те, на чому все тримається, аби не викликати ще один обвал. Поки людина очікує допомогу, варто стукати по трубах або батареях, щоб рятувальники швидше знайшли.

Раніше ми розповідали про те, як живе Умань після ракетного удару.

Вас також може зацікавити:

Від удару складалися поверхи багатоповерхівки: окупанти обстріляли Авдіївку

Росіяни вбили у Дніпрі молоду жінку з маленькою дитиною

Росія накопичила до сотні ракет: в Україні оцінили загрозу масованого удару на "травневі свята"