RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Окупанти намагалися наступати на сході, але втратили більше роти солдат - командувач Тарнавський

Протягом ночі на понеділок, 1 травня, російські окупанти дев'ять разів обстрілював українські позиції на Таврійському напрямку, але безуспішно. Водночас втрати загарбників на тому напрямку склали більше роти.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський на своєму каналі у Telegram.

Читайте також: Росія прислала в Україну поповнення "вагнерівців", яких вже попередили про розстріл в разі втечі — Генштаб

"Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом ночі виконали 232 вогневих завдання. Мова йде як про контрбатарейну боротьбу, так і про роботу по планових цілях, виявлених раніше. Втрати ворога вбитими та пораненими склали більше роти", - зазначив він.

За даними Тарнавського, загалом протягом ночі було 162 обстріли. Ворог застосовував танки, РСЗВ та ствольну артилерію по позиціях ЗСУ та населених пунктах на лінії зіткнення. Російські бойовики корегували вогонь за допомогою безпілотників.

Нагадаємо, голова ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що "вагнерівці" зазнають величезних втрат на війні в Україні, тому можуть скоро закінчитися, якщо їм не нададуть достатньо снарядів.

  • Вас може зацікавити:

НАТО виконало "райдер" Залужного: військовий експерт розповів, що гальмує український контрнаступ

Російська армія не готова до неминучого контрнаступу України — CNN

ЗСУ влаштували потужну "бавовну" окупантам в Бердянську: вибухи чули в районі аеропорту