RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Пригожин висунув Шойгу ультиматум і заявив про "закінчення" ПВК "Вагнер", відео

Голова ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що "вагнерівці" зазнають величезних втрат на війні в Україні, тому можуть скоро закінчитися, якщо їм не нададуть достатньо снарядів. Пригожин висунув голові Міноборони РФ Сергію Шойгу ультиматум і пригрозив заколотом.

Про це він повідомив в інтерв'ю прокремлівському воєнкору Семену Пєгову, уривки якого опублікував український журналіст Денис Казанський на своєму каналі на YouTube.

Читайте також: Ще мінус 470 окупантів: у Генштабі оприлюднили свіжу статистику втрат

"На сьогоднішній день ми приходимо до того, що ПВК "Вагнер" закінчується. І ПВК "Вагнер" через якийсь короткий час перестане існувати. Ми підемо в історію, нічого страшного, так буває", - наголосив Пригожин.

За його словами, залишилося трохи до того моменту, коли він напише велику заяву до Генпрокуратури чи Слідкому РФ з проханням розібратися, притягнути до відповідальності тих, "хто винен у загибелі тисячі російських хлопців".

Голова ПВК "Вагнер" пригрозив вивести своїх найманців із Бахмута, якщо російське військове командування не надасть їм більше снарядів.

"Я звертаюся до Шойгу Сергія Кужугетовича з проханням видати негайно боєприпаси. У разі відмови від цієї видачі - вважаю за необхідне довести до верховного головнокомандувача інформацію про існуючу проблему, про прийняття рішення та доцільність подальшого знаходження підрозділу ПВК "Вагнер" у населеному пункті Бахмут", - сказав він під час інтерв'ю, читаючи свою заяву.

Також Пригожин додав, що набоїв у "вагнерівців" залишилося на лічені дні.

"Якщо дефіцит боєприпасів не буде заповнений, то ми змушені будемо в організованому порядку, щоб не бігти як боягузливі щури потім, або виходити, або залишитися гинути. Швидше за все, частину підрозділів ми змушені будемо вивести з цієї території. А потім, як би не хотілося нашим бюрократам, посиплеться решта", - додав він.

Нагадаємо, британська розвідка заявила, що російські командири стали частіше кидати своїх солдатів у земляні ями.

  • Вас може зацікавити:

Розслідувачі виявили "вагнерівців", які вбивали дітей в Україні: фото

Беруть навіть "психів": нові подробиці вербування росіян у ПВК "Вагнер"

Концентрат гидоти: український художник показав справжнє обличчя "вагнерівців"