RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

"Бавовна" в Кремлі: де ще з 2022 року лунали вибухи в Росії та на окупованих територіях

З початку війни в Україні на території Росії та окупованих нею міст сталося десятки вибухів через безпілотники.

Про це повідомляє видання "Слово і діло", підготувавши спеціальну інфографіку.

Читайте також: ППО не спрацювала: з’явилося відео удару БПЛА по куполу Кремля з прапором РФ

Як зазначають аналітики, від ударів безпілотників постраждали щонайменше 30 міст в РФ та захоплених міст України. Також дрони були зафіксовані у кількох десятках російських невеликих населених пунктах.

Зокрема, у Криму дрони неодноразово фіксували над містами: Севастополь, Сімферополь, Керч, Бахчисарай, Феодосія, Армянськ, Джанкой та Євпаторія.

Останній раз тамтешня окупаційна влада повідомляла про "роботу протиповітряної оборони" кілька днів тому, 1 травня. ППО спрацювала поблизу Євпаторії та Севастополя.

29 квітня через безпілотники виникла масштабна пожежа на севастопольській нафтобазі. У Збройних силах України заявили, що після цих інцидентів кораблі РФ тепер побоюються заходити до бухти.

Минулого року масштабна атака була зафіксована 29 жовтня. Тоді окупанти заявили, що дрони атакували базу чорноморського флоту РФ у Севастополі. Після інциденту Росія пригрозила виходом із "зернового договору".

Також про атаки дронів повідомляли на прикордонних територіях. Зокрема у Новошахтинську, Новоросійську, Бєлгороді, Курську, Стародубі, Єйську, Ростові-на-Дону, Валуйках, Курчатові, Клинцях.

У грудні 2022 року глибоко в тилу були атаковані дві авіабази – під Рязанню та в Енгельсі, через що були пошкоджені кілька літаків.

Дістались дрони цілей у Туапсі, Пскові, Воронежі. Тепер неспокійно і в столиці Росії. Минулого тижня лише за одну добу в Москві та області знайшли шість дронів. А в ніч на 3 травня дрон промчався над Кремлем та вибухнув. В РФ звинуватили Київ у спробі дестабілізації ситуації в Росії. Тоді як в ОП України заявляють, що Київ не має жодного відношення до атаки, адже не ставить собі це за мету.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 3 травня у росіян також сталася "бавовна" на складі боєприпасів між Донецьком та Іловайськом.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ отримали понад 1000 американських дронів-камікадзе Switchblade: у чому їхня особливість

У Підмосков'ї впав "український" безпілотник із вибухівкою: фото та всі подробиці

ЗСУ влаштували потужну "бавовну" окупантам в Токмаку: з’явилися подробиці