RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

В Україні масштабна повітряна тривога: карта

У середу, 3 травня, в Україні оголосили масштабну тривогу на тлі інформації про активність ворожої тактичної авіації в акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на повідомлення у мережі.

Читайте також: ЗСУ отримали понад 1000 американських дронів-камікадзе Switchblade: у чому їхня особливість

"Активність ворожої тактичної авіації в акваторії Чорного моря.Загроза застосування КАБ на півдні", - йдеться у повідомленні пабліка "єРадар".

Також зафіксовано активність тактичної авіації над Республікою Білорусь.

"Активність стратегічної авіації РФ, Ту-22м3 на Півночі. Про пуски надзвукових ракет буде складно повідомити, тому залишайтесь в укриттях... Один дальній бомбардувальник Ту-22м3 у Курській області, відлітає від кордону", - пише паблік Мonitorwarr.

Карта тривог виглядає так.


Тривогу оголосили після повідомлення в РФ, що Кремль у ніч на 3 травня атакували безпілотники. Стверджують, що до цього причетний Київ. Тоді як в Офісі Президента України наголошують, що Київ не має жодного відношення до атаки, оскільки мета ЗСУ – звільнення окупованих російськими військами українських територій, а не Москва.

Нагадаємо, російські окупанти протягом доби, 28 квітня, продовжили цинічно тероризувати мирне населення, завдаючи ракетних ударів по цивільній та житловій інфраструктурі. За добу росіяни запустили 23 крилаті ракети типу Х-101 та Х-555. Українські військові збили 21 з них. Також знищили два безпілотники. Ракетний терор припав на Умань на Черкащині, Дніпро, населений пункт Українка Київської області. Загинули десятки жителів.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни вбили у Дніпрі молоду жінку з маленькою дитиною

Росія накопичила до сотні ракет: в Україні оцінили загрозу масованого удару на "травневі свята"

Мета - вбивство дітей: міноборони РФ цинічно похвалилося ударом по Умані