RU  UA

ЗСУ "розпочали" контрнаступ з ударів по нафтобазах: Шейтельман пояснив логіку українських військових

Контрнаступ ЗСУ розпочався з ударів по нафтобазах та пальному оккупантів, щоб зупинити їхню логістику.

Таку думку в ефірі "Апостроф TV" висловив політолог Михайло Шейтельман.

"Контрнаступ ЗСУ, зважаючи на все, у певному сенсі почалося. Спочатку вдарили по нафтобазі окупантів у Севастополі, залишивши російський флот без соляри і дизеля. Зараз горить нафтобаза на Таманському півострові поблизу так званого "кримського мосту". Деякі партизани в РФ спустили в РФ два поїзди. У Брянській області військові БПЛА атакували військовий аеродром", - сказав політолог.

Читайте також: В Запорізькій області триває полювання на колаборантів, розплата чекає всіх зрадників, — депутат облради

На думку Шейтельмана, нічого дивного у такому розвитку подій немає: днями міністр оборони ФРН припустив, що ЗСУ можуть вдарити по військових об'єктах на території РФ, щоб знизити наступальний потенціал ворога.

Політолог також відзначив зміни у риториці російської пропаганди.

"Їм уже спускають нові методички, ставлять завдання серйозніше оцінювати можливості української армії, більше "реалізму" і менше шапкозакидальних настроїв щодо путінської "спецоперації". Мабуть, у Кремлі зрозуміли, що відверто брехати собі гірше, раз пішли на таке відверте самовикриття", – зазначив він.

На думку Шейтельмана, в цьому є певна перемога України, яка в нинішній ситуації набула стратегічної психологічної переваги над ворогом.

Нагадаємо, ми повідомляли про те, що в результаті атаки українського безпілотника в російському порту Тамань спалахнула нафтобаза.

Вас також може зацікавити:

У Ленінградській області горів ангар з вертольотами: що відомо про "бавовну"

Київ приховує від союзників деталі весняного контрнаступу ЗСУ - Politico

На військовому аеродромі в Брянській області "бавовна": безпілотники атакували літак Ан-124