RU  UA

Росія до 9 травня потрапила в пастку: як змінилась пропаганда і що робити Україні

В російській пропаганді відбуваються шалені зміни, адже там зрозуміли, що тотальна брехня привела до кризи, тому зараз вони готують думки для сприйняття поразки під час контрнаступу ЗСУ.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив політтехнолог Сергій Гайдай.

Він вважає, що й українцям також потрібно озвучувати найбільш песимістичні сценарії і у такому випадку якісь невдачі на фронті будуть більш адекватно сприйматися.

Читайте: У Підмосков'ї впав "український" безпілотник із вибухівкою: фото та всі подробиці

"Зараз пропагандисти почнуть говорити своїм глядачам гірку правду. Це вже почав робити Пригожин, який став ньюзмейкером номер 2 в росії. І він говорить про те, що російської армії не існує, з Росією воює Україна, а не блок НАТО. Що з таким бардаком армія не переможе", - розповів Сергій Гайдай.

Політтехнолог припускає, що таким чином власник ПВК "Вагнер" готується до майбутнього після Путіна, в якому він збирається відігравати помітну роль. У той же час попутно той звинувачує пропагандистів за брехню, а армію - за бардак.

"Пригожин іде до влади за прикладом Гітлера, який переконав народ в тому, що війна була програна через внутрішню зраду", - зауважив Сергій Гайдай, додавши, що усе оточення кремлівського диктатора чудово розуміє, що за війну відповідає лише Путін й у разі поразки його приберуть, повісивши на нього всю провину.

"Росія потрапила в пастку. Вони чекають українського наступу. І вважають, що найкращий момент для цього - 9 травня. Коли вони будуть святкувати, почнуть надходити погані новини з фронту. До того ж, на парад потрібно виділити якісь частині техніку, а їх немає. До того ж, на парад можуть прилетіти безпілотники. І навіть якщо їх зіб’ють, це все одно буде небезпечно. Тому парад, скоріше за все, буде скасований", - резюмував Сергій Гайдай.


Нагадаємо, що мешканець міста Карабанове Володимирської області запустив саморобну ракету "на Вашингтон".

  • Вас може зацікавити:

В ГУР заінтригували порадою для росіян на 9 травня: поряд з воєнними злочинцями краще не перебувати

Країна колишнього СРСР заборонила День перемоги 9 травня: що відомо

А як же "діди воювали"? У Росії почали скасовувати паради на 9 травня