RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Київ приховує від союзників деталі весняного контрнаступу ЗСУ - Politico

Україна приховує деталі свого весняного контрнаступу, намагаючись запобігти витоку конфіденційної інформації, яка може скомпрометувати позиції на полі бою.

Про це пише Politico із посиланням на двох анонімних європейських чиновників.

У матеріалі йдеться про те, що через недавній витік секретних документів США, в яких звинувачують гвардійця ВПС штату Массачусетс Джека Тейшейру, у Києві утримуються від обміну інформацією з країнами-союзниками.

Читайте також: Росія готує новий "жест доброї волі"? Які сценарії розглядають у Кремлі

За словами журналістів, Україна, ймовірно, як і раніше, ділиться деякою базовою розвідувальною інформацією зі США та іншими європейськими країнами. Проте частина українських чиновників працюють над запобіганням поширенню подробиць про плани командування ЗСУ.

Також журналісти поговорили з анонімним українським депутатом. Він заявив, що високопосадовці в Києві приховують подробиці майбутнього контрнаступу.

"У країні лише кілька людей знають цей план", - сказав він.

Однак, за інформацією видання, представник міністерства оборони США переконаний, що жодних змін не відбулося і що Вашингтон і Київ, як і раніше, обмінюються інформацією на тому ж рівні. Не було жодної ознаки того, що Україна щось приховує від Штатів.

Як розповів представник Ради національної безпеки Джон Кірбі, українці не зобов'язані повідомляти Вашингтон про всі плани. США, як і раніше, підтримують українські операції, надаючи інформацію та розвідувані в режимі реального часу.

Інші представники адміністрації Байдена наполягають на тому, що Україна ніколи не повністю розкривала Сполученим Штатам свої військові плани.

Нагадаємо, у російському порту Тамань внаслідок атаки українського безпілотника спалахнула нафтобаза.

Вас також може зацікавити:

НАТО виконало "райдер" Залужного: військовий експерт розповів, що гальмує український контрнаступ

Провісники звільнення Криму: окупанти на півострові обирають між поганим та дуже поганим сценаріями

Окупанти намагалися наступати на сході, але втратили більше роти солдат - командувач Тарнавський