RU  UA

Вибухи над Кремлем: є три версії атаки дронами

Експерти назвали три версії атаки дронами по будівлі Кремля у столиці Росії 3 травня. Одна з них - удар могли спланувати самі росіяни.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів російський опозиціонер Ігор Яковенко.

Читайте також: ЗСУ отримали понад 1000 американських дронів-камікадзе Switchblade: у чому їхня особливість

Він зазначив, що ніхто достеменно не знає, яке походження атак по Кремлю. За його словами, є три версії:

  • Рязанський цукор - вибухи організували самі росіяни. Ця версія заснована на репутації Кремля, який вже неодноразово такі провокації проводив. І її поділяє більшість експертів, зауважив Яковенко.
  • Версія про те, що це Україна - також є можливою. Для України це може бути демонстрація того, що вона може досягти будь-якої цілі на території Росії, пояснив він.
  • Це могли зробити якісь дружні до України сили на території Росії.

"Кожна з цих версій має право на існування. Єдине, що можна точно сказати, що це не був ніякий замах на Путіна. Намагатися його убити таким дроном в Кремлі - все одно, що намагатися убити екіпаж танка сніжками. Тож це чиста вигадка російської пропаганди. Офіційна версія Кремля про український безпілотник - це ганьба для Росії. Це означає, що друга армія світу не здатна захистити навіть Кремль. Тому версія про те, що запуск був з Московської області, трохи менш ганебна", - розповів він.

При цьому, на його думку, версія про те, що це буде використано для скасування параду - не відповідає дійсності. Адже парад відбудеться і тоді вже буде цілком законно ударити по ньому, оскільки там буде військова техніка і це цілком законна ціль.

"Востаннє Москву бомбили в 1942 році, тому це велика подія для росіян. І вони, скоріше за все, матюкаються на російську владу, яка довела справу до цього. Заяви про захід ЗСУ в Придністров’я - повна маячня. Це створення інформаційного шуму з метою відвертання уваги. Проте поки що Україна виграє в інформаційній війні", - додав Ігор Яковенко.

Нагадаємо, в РФ раніше повідомили, що Кремль у ніч на 3 травня атакували безпілотники. Стверджують, що до цього причетний Київ. Тоді як в Офісі Президента України наголошують, що Київ не має жодного відношення до атаки, оскільки мета ЗСУ – звільнення окупованих російськими військами українських територій, а не Москва.

  • Вас може зацікавити:

"Це вже та сама червона лінія чи ні?": російські пропагандисти влаштували істерику через удари дронів по Кремлю

Ленін вирішив закурити: меми і фотожаби на збиття дронів над Кремлем

"Бавовна" в Кремлі: де ще з 2022 року лунали вибухи в Росії та на окупованих територіях