RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Окупанти проводять насильницьку паспортизацію: зведення за 5 травня

Закінчується 436 день широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України – окупанти продовжують тероризувати населення нашої країни, а на захоплених територіях проводять насильницьку паспортизацію.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ за вечір 5 травня.

Противник продовжує наступ на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Читайте також: Україна повернула тіла ще 80 загиблих бійців

На Куп’янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Бологівка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Лиман Перший, Піщане, Стельмахівка Харківської області.

На Лиманському напрямку противник наступальних дій не проводив. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Макіївка Луганської області та Невське, Ямполівка, Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку було обстріляно Григорівку, Іванівське, Нью-Йорк, Часів Яр, Костянтинівку, Торецьк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районі Авдіївки, успіху не мав. Були обстріли населених пунктів Орлівка, Ласточкине, Авдіївка, Тоненьке, Карлівка, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі протягом доби нашими захисниками було відбито численні атаки противника в районі Мар'їнка. Ворог обстріляв населені пункти Курахове, Георгіївка, Мар'їнка, Перемога, Єлизаветівка, Катеринівка та Новомихайлівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках були обстріляні Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйполе, Білогір'я, Мала Токмачка, Малі Щербаки, Кам'янське та Степногірськ Запорізької області, Нікополь Дніпропетровської області, Бурлацьке, Времівка, Новосілка, Дудчани, Веселе, Дніпровське, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

Окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Херсонської області. Для цього загарбники використовують виїзні групи паспортного контролю. Погрожуючі депортацією та конфіскацією майна, представники мобільних груп окупантів здійснюють прийом документів та видачу російських паспортів за місцем проживання громадян України.

Нагадаємо, що окупанти перекинули резерви до Бахмуту з боку Сватового.

  • Вас може зацікавити:

Партизани працюють: на аеродромі в Брянській області знищено російський літак "Руслан"

Організатори удару по Кремлю отримали, що хотіли: військовий експерт назвав три версії атаки дронів

Бенкет завершився "бавовною": у Токмаку ліквідували російського підполковника