RU  UA

Організатори удару по Кремлю отримали, що хотіли: військовий експерт назвав три версії атаки дронів

Наразі є три версії атаки дронів на Кремль. Зокрема, це могла бути провокація російської влади чи робота диверсійної групи з території України чи Росії.

Таку думку Апостроф TV висловив військовий оглядач із Ізраїлю Давид Шарп.

Читайте також: Путін не постраждав: у Росії заявили про атаку дронів на Кремль

Зокрема, це могло бути здійснене диверсійною групою чи якоюсь українською агентурою, власне, з території Росії. Це перша нагода. Друга – запуск власне з території України далекобійних безпілотників.

На думку оглядача, варіант 2 – це дії якогось підпілля всередині Росії, не пов'язаного з Україною, і тут, звичайно, дуже цікаве питання.

"Люди, які готові в Росії йти на якісь практичні дії проти режиму, є. Щоб не бути голослівним, наведу приклад численних випадків підпалів військкоматів, коли люди йдуть на страшний ризик. Однак слабким місцем у цій версії є те, що запустити два подібні безпілотники по Кремлю, та ще й з боєголовкою, та ще й щоб потрапили за місцем, куди хотіли, — це вкрай нетривіально для будь-яких підпільників... Є правда, варіант такий, що це якісь структури чи угруповання в Росії, які хочуть зганьбити владу. Але це вже більшою мірою теорія змови. Однак я не скажу, що це неможливо, - історія знає приклади, коли одинаки або невеликі групи робили дуже гучні справи, в тому числі, в плані технічному", - розповів олігархів. він.

За словами Шарпа, варіант 3 – це провокація російської влади.

"Ця версія багаторазово озвучується, але я тут бачу одне дуже слабке місце. Якщо вони це зробили, вони повинні були розуміти, що це дискредитація армії, причому дуже на серйозному рівні. Найсерйозніші втрати репутації для російської армії і, як наслідок, влади зі зрозумілих причин - не захистили Кремль, серце Москви. А, з іншого боку, плюсів я практично не бачу.І те, що шукали якийсь привід для удару, наприклад, по адміністрації ("офісу - Апостроф") президента України,- взагалі то приводи у них були й раніше: причини, з яких вони це (нібито) зробили, можна обговорити кожну конкретно, але вони не виглядають для мене переконливими, у тому числі, щоб скасувати парад 9 травня, або щоб Путін на ньому не був. Подія дуже цікава, і я майже впевнений, що її автори домоглися того, чого хотіли, а хотіли саме в купол Сенатського палацу потрапити, не хотіли завдати жодних суттєвих пошкоджень, і факт очевидний – дискредитація російської армії та влади. Навіть громадяни, які вкрай лояльні до влади і підтримують війну, або, як вони називають, спеціальну військову операцію, багато хто з них не може не поставити запитання: а де наша ППО, яка позиціонована як найкраща у світі, і який же план, за яким спецоперація йде", - розповів оглядач.

Раніше ми публікували відео удару БПЛА по куполу Кремля із прапором РФ.

Вас може зацікавити:

У росіян "бавовна" на складі боєприпасів між Донецьком та Іловайськом: фото та відео

ЗСУ влаштували потужний "хлопок" окупантам у Токмаку: з'явилися подробиці

У Ленінградській області горів ангар з гелікоптерами: що відомо про "хлопок"