RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Пригожин заявив про заміну "вагнерівців"на "кадирівців" у Бахмуті: в ISW назвали основний мотив

Після заяв ватажка російської ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина про неспроможність його найманцями вести наступ у Бахмуті через відсутність боєприпасів від Міноборони РФ, голова Чечні та за сумісництвом "путінський піхотинець" Рамзан Кадиров готовий відправити на його місце "кадирівців".

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Що відбувається у Бахмуті і куди тікає "Вагнер" - речник Східного угруповання ЗСУ

Так, глава ПВК "Вагнер" розмістив листа про те, що "вагнерівці" передадуть "кадирівцям" свої позиції опівночі 10 травня. Аналітики ISW стверджують, що у такий спосіб Кадиров та Пригожин хочуть виставити ЗС РФ та Міноборони Росії неефективними.

Зокрема, у разі невдач на фронті в Україні вони можуть звинуватити "міноборонівців" у нездатності наступати. А якщо міністр оборони Сергій Шойгу відмовить поміняти "вагнерівців" на "кадирівців", то Пригожин з Кадировим зможуть заявляти про свою спроможність захопити Бахмут.

Водночас аналітики назвали "типовим вихвалянням без знання тактичного положення" глави Чечні щодо швидкого просування у зазначеному напрямку "кадирівців", адже вони не брали участі у рішучих наступальних операціях.

У свою чергу, російське оборонне відомство ще не коментувало таку ротацію. В ISW вважають, що затятість Пригожина на Бахмуті може суперечити загальній цілі регулярної армії РФ - оборонних дій на тлі наближення контрнаступу ЗСУ. Водночас аналітики припускають, що Міноборони РФ не зможе відправити когось на заміну "вагнерівцям" у Бахмут, адже немає резервів.

"Мовчання Міністерства оборони, ймовірно, свідчить про свідоме рішення не компенсувати деградацію "Вагнера" чи очікуваний гнів Пригожина, хоча відсутність реакції дає Пригожину більше простору для маневру, щоб сформувати загальну реакцію на депріоритезацію наступу в Бахмуті", - зазначають в Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, 5 травня мережу заполонили меми та глузування з ватажка російської ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина після його істерики з приводу нестачі боєприпасів.

  • Вас може зацікавити:

ПВК "Вагнер" залишає Бахмут: Пригожин назвав дату

Путін підтримав Шойгу у боротьбі з Пригожиним: деталі протистояння

Пригожин, Золотов і Кадиров уже почали діяти, - політичний експерт про сценарій путчу в Москві