RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На Сумщині дітей навчали мінній безпеці: область входить до переліку найбільш забруднених вибухівкою. Фото

Нині в Україні та Азербайджані мінні поля окупантів забирають сотні життів. Для захисту молодого покоління від цього, на базі Роменського ліцею №4 стартував гуманітарний проект "Зменшення ризиків травм та загибелі дітей від вибухонебезпечних предметів".

Про це повідомляє "Інформаційний спротив".

Зазначається, що проект реалізується Сумською обласною державною (військовою) адміністрацією у 7-ми закладах середньої освіти Роменської міської ради за підтримки Женевського центру з питань управління у секторі безпеки (DCAF). Організатори наголосили на важливості цього питання, оскільки створення зон безпечного середовища у постраждалих від бойових дій регіонах через навчання населення правильним діям при зустрічі з мінною небезпекою є надзвичайно актуальним завданням для українців.

Читайте також: В Україну вдалося повернути з Росії ще понад 20 дітей: фото та відео

Відкривали проект начальник відділу освіти Роменської міської ради Ірина Івницька, представники Роменського районного центру комплектування та соціальної підтримки Вікторія Щічко та Марина Давиденко, менеджер проекту Андрій Коренько та директор ліцею Лілія Городецька.

Варто зазначити, що станом на квітень 2023 року в Україні 174 тисячі квадратних кілометрів території потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами.

Раніше "Апостроф" розповідав про те, як навчаються діти в українських та польських школах.

Вас також може зацікавити:

В українських школах хочуть запровадити корисне нововведення

Як навчаються діти в українських та польських школах: українка назвала ключові відмінності

Чому учні з України йдуть з польських шкіл: озвучено причини