RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

В Україну вдалося повернути з Росії ще понад 20 дітей: фото та відео

Минулої суботи, 8 квітня, на Батьківщину повернулася 31 депортована росіянами дитина, а сьогодні, 10 квітня, Україні вдалось забрати з Росії додому ще 24 дитини, які були вивезені до країни-агресора під час окупації Херсонської області.

Про це інформує Херсонська обласна військова адміністрація.

У Херсоні дітей, яких окупанти вивезли углиб Росії та тимчасово окупованих територій, зустрів начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, який поспілкувався з малечею та вручив їм подарунки.


Читайте: "Це будуть наші діти": як окупанти насправді "усиновлюють" українців

Перевозити дітей додому допомагала "Укрзалізниця".

Дітей вдалося повернути завдяки волонтерам Благодійного фонду "Save Ukraine", які доклали неймовірних зусиль, аби юні українці змогли побачити та обійняти своїх рідних.

За словами волонтерів, це була одна із найскладніших рятувальних місій, бо росіяни влаштували батькам дітей 13-годинний допит, а пізніше змусили брати участь в пропагандистському репортажі.


Варто зазначити, що за словами очільниці Мінреінтеграції Ірини Верещук, РФ незаконно вивезла або утримує на тимчасово окупованих територіях 4 396 українських дітей-сиріт. Вона додала, що наразі Координаційна рада з питань захисту та безпеки дітей працює над формуванням міжнародної коаліції, завданням якої буде повернення дітей додому та покарання винних у злочинах проти них.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому РФ українському Криму адміністрація дитячого табору відмовилася повернути 14-річну дитину додому до Херсона.

  • Вас може зацікавити:

Путін піде під трибунал: Міжнародний суд видав ордер на арешт

"Оцінили нашу роботу": оточення Путіна відреагувало на рішення МКС

Є реальна перспектива: Зеленський про ордер МКС на арешт Путіна