RU  UA

Окупанти в Скадовську готують "жест доброї волі", не чекаючи вказівки згори, - Гавриш

У Скадовську Херсонської області російські окупанти згортають роботу адміністрації, не чекаючи вказівки від керівництва.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів перший заступник секретаря РНБО (2008–2011) Степан Гавриш.

Читайте також: Окупанти обстріляли Херсонщину: загинули 6 співробітників ДСНС

Росіяни готують підґрунтя до можливого чергового "жесту доброї волі" на півдні, адже усвідомлюють неминучість контрнаступу українських сил.

"Ми спостерігаємо прояв певного соціально-психологічного феномена, аналогічного тому, у якому психічному стані опинилася верхівка нацистської Німеччини до 1945 року. Депресії, психічна перенапруга призвело до того, що вони перестали адекватно сприймати реальність, поринаючи у власні фантазії та сумнівні надії на "перемогу", як на фронті, так і всередині країни. Ми зараз на півдні та сході нашої країни спостерігаємо тяжкий моральний стан окупантів. Вони з побоюванням готуються до маневрів ЗСУ", - зазначив він.

За словами експосадовця РНБО, пауза, яку взяли Ставка верховного головнокомандувача та Генштаб, коли контрнаступ ЗСУ оголосили, але поки що не почали, серйозно тисне росіянам на нерви.

"Звичайно, рішення щодо конкретного "жесту доброї волі" прийматимуть у Кремлі, але на місцях вже заздалегідь можуть готуватися до того, що ЗСУ почнуть діяти будь-якої миті, а також все одно доведеться йти, як це було в Херсоні. Логічно, що окупанти та колаборанти в Херсонській області, в районах, які вони ще тимчасово контролюють, побоюються найсильніше. І там ведеться робота з поступового згортання окупаційних адміністрацій. Особливо на тлі того, що ЗСУ отримують авіацію від західних партнерів", - додав Степан Гавриш.

Як повідомляв "Апостроф", Іван Федоров раніше розповідав, що окупанти намагаються зміцнювати сухопутний коридор до Криму на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

  • Вас може зацікавити:

Готують шляхи відходу: мер Мелітополя про настрої серед окупантів

Окупанти проводять "евакуацію" з Токмака, у Веселому знищили документацію "поліції" - Генштаб

Скоро окупація закінчиться: росіяни масово вивозять рідню із Криму та продають майно