RU  UA

Готують шляхи відходу: мер Мелітополя про настрої серед окупантів

Російські окупанти, серед яких наростає паніка, інтенсифікували процес "паспортизації" населення в Мелітополі та окрузі, водночас ввівши деякі "нововведення".

Про це в ефірі Апостроф TV розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Як зазначив міський голова, окрім заяви на отримання російського "паспорта" окупанти вимагають писати заяву про відмову від українського громадянства, а також відмову від отримання будь-яких виплат, допомог, пенсій та зарплат з боку України.

Читайте також: Росіяни чіпляються за запорізький напрямок з кількох причин - боєць ЗСУ

"Основна мета зробити наших громадян жебраками, загнати їх у злидні та панічні настрої", - розповів Іван Федоров.

Паралельно з цим, розуміючи, що їм доведеться тікати із захоплених районів Запорізької та Херсонської областей після наступу ЗСУ, росіяни готують плани евакуації, – зазначив він.

"Це не означає, що вони зараз візьмуть і втечуть, але вони готуються до такого варіанту. Як приклад, на Запорізькій АЕС третій день складають списки евакуації колаборантів та окупантів, а також готують плани з відходу", - перерахував Іван Федоров.

Також ворог продовжує інтенсивно будувати три лінії оборони між Запоріжжям та Мелітополем, зводячи споруди з дерева, бетону та металу. "Ворог розуміє, що ситуація розвивається не так, як потрібно російському командуванню і активно окопується", - резюмував міський голова.


Як повідомляв "Апостроф", Іван Федоров раніше розповідав, що окупанти намагаються зміцнювати сухопутний коридор до Криму на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

  • Вас також може зацікавити:

Окупанти визначилися зі "столицею" Запорізької області: документ

Навіть тварини поводяться краще: українців шокували свинства росіян на Запоріжжі

Через Маріуполь не перестрибнемо: наступ ЗСУ має чіткі завдання