RU  UA

В Авдіївці залишаються понад 1600 жителів, які відмовляються виїздити: голова МВА про ситуацію в фронтовому місті

Станом на 10 травня, 441-й день повномасштабного російського вторгнення, ситуація в Авдіївці Донецької області залишається загостреною, але контрольованою. Не припиняються ворожі атаки - за добу зафіксовано близько 200 обстрілів та чотири авіаудари, але обійшлося без людських втрат. У місті знаходиться 1 672 цивільних.

Про це повідомив начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш в етері Апостроф TV.

Читайте також: Від удару складалися поверхи багатоповерхівки: окупанти обстріляли Авдіївку

"За добу на напрямку відбулося майже 200 обстрілів і 4 авіаудари. Проте серед цивільних втрат немає. Штурмів стало менше. Це переважно пов’язане з погодними умовами. Через дощі важко пересуватися важкій техніці. Найближчі позиції знаходяться на відстані 300 м від міста. І це стабільні позиції, які вже рік не змінюються. При атаках ворог використовує мало техніка - 1-2 одиниці. А найчастіше - це атаки виключно живою силою", - розповів він.

За словами Барабаша, хоч українська міська влада продовжує знаходити можливості для евакуації людей з Авдіївки, але багато з них не хочуть нікуди виїжджати. Наразі у місті лишається 1 672 людини, серед яких одна дитина, яку не можуть знайти. За 9 травня вдалося евакуювати двох цивільних. Також минулої доби надійшов сигнал, що ще дві дитини переховуються.

"У місті є достатня кількість гуманітарної допомоги, працює лікарня. Проте є постійна небезпека для життя", - зауважив начальник Авдіївської МВА.

Нагадаємо, бійці Сил спеціальних операцій ЗСУ показали моторошні кадри з Бахмута, де тривають кровопролитні бої з російськими окупантами.

  • Вас може зацікавити:

Мар'їнки вже не існує, Бахмут і Авдіївка стираються з лиця землі - співзасновник DeepState

В Авдіївці ми влаштували ворогу Содом і Гоморру - боєць "Легіону Свободи"

Обстріли не припиняються: з Авдіївки евакуюють усі комунальні служби