RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Удар по багатоповерхівці в Миколаєві: затримано російського навідника, який працював таксистом. Фото

Служба безпеки викрила коригувальника, за наведенням якого російські окупанти здійснили ракетний удар по багатоповерхівці у Миколаєві восени 2022 року.

Про це інформує СБ України.

Зловмисником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба залучила до співпраці у серпні минулого року. У поле зору ФСБ РФ чоловік потрапив через свою прокремлівську активність в соцмережі, де регулярно розміщував антиукраїнські коментарі.

Читайте: З-під завалів врятували дитину: нові подробиці удару по багатоповерхівці у Миколаєві

Підробляючи таксистом, чоловік об'їжджав територію обласного центру і фіксував місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. Також він намагався входити в довіру до своїх пасажирів та розпитував у них інформацію про можливі пересування української військової техніки.

Крім того, він передавав окупантам координати об'єктів цивільної інфраструктури, які знаходились біля житлових будинків.

За кожне виконане завдання інформатор на банківську картку отримував до 5 тис. грн.

Під час обшуку за місцем проживання завербованого агента виявлено мобільний телефон, який той використовував для комунікації з агресором.

Затриманому зловмиснику вже повідомили про підозру, він знаходиться під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України на Дніпропетровщині викрила російського агента, який розвідував позиції українських зенітно-ракетних комплексів С-300.

Вас може зацікавити:

Наводив ворожі ракети: СБУ у Миколаєві знешкодила агента ФСБ

В Києві знайшли TikTok-"навідника", через якого окупанти обстріляли ТРЦ "Ретровіль"

СБУ в Одесі затримала колишнього силовика: називав ворогові цілі для диверсій