RU  UA

Захід посилює українську ППО: яка зброя зможе прикрити ЗСУ під час контрнаступу

Партнери посилюють українську ППО, та передані системи, які довели свою ефективність при збитті гіперзвукової ракети "Кинжал", допоможуть закрити не лише окремі ділянки території, а й прикрити війська у період активних дій.

Таку думку в ефірі "Апостроф TV" висловив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Читайте також: Британські літаки Typhoon і ракети Storm Shadow відкриють можливості для звільнення Криму, — військовий екперт Черник

На думку експерта, ефективніше знищувати літаки на військових аеродромах супротивника.

"Зрозуміло, що краще збивати Міг-31, що несуть "Кинджали", коли вони тільки піднялися в повітрі з території РФ або Білорусі. Системи "Патріот" дають можливість вражати цілі в повітрі на відстані 150-160 км, але ще краще, якщо ми знищуватимемо літаки на військових аеродромах противника", - зазначив він.

На переконання Згурця, для цього Україні потрібні далекобійна зброя та ракетні системи. При цьому постачання більш ранніх зразків озброєнь, як ЗРК "Куб", спільно з новими системами – Патріот, Айріс, НАСАМС – також гарна допомога.

"Два комплекси "Куб" це шість пускових установок, плюс одна станцій наведення. Найголовніше, що наші чеські партнери разом із комплексами мають намір нам передати і значну кількість ракет. Останнє означає, що ми зможемо закрити не лише окремі ділянки території, а й прикрити наші війська в період активних дій, адже ЗРК "Куб" і "Бук" розроблялися передусім для того, щоб прикрити сили, що перебувають у постійному русі, від ударів з повітря", - зазначив експерт.

Раніше ми писали, що українські військові отримали перші комплекси протиповітряної оборони Skynex розробки німецького концерну Rheinmetall. Системи ППО малого радіуса дії вже перебувають на бойовому чергуванні.

Вас може зацікавити:

США оголосять про нову військову допомогу Україні: що увійде у пакет на $1,2 мільярда

Україна отримає 80 танків Leopard 1 від Данії та Німеччини: коли прибудуть

Полювання на Patriot: що задумали у Кремлі