RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Україна отримала перші Skynex: фото, відео та особливості німецьких комплексів

Українські військові отримали перші комплекси протиповітряної оборони Skynex розробки німецького концерну Rheinmetall. Системи ППО малого радіусу дії вже перебувають на бойовому чергуванні.

Таку інформацію оприлюднили під час візиту урядової делегації України до Італії, пише Defencе.

Читайте також: Постачання ЗРК Patriot в Україну: експерт розповів про можливі проблеми в інтеграції комплексів

До цього жодних відомостей про передачу ЗСУ Skynexу не було, про можливість їх поставки стало відомо наприкінці минулого року. Німецький уряд про це на офіційному порталі про військову допомогу Україні нічого не заявляв. Експерти припускають, що "міжнародним замовником", який дав контракт Rheinmetall на виробництво таких систем для України, став італійський уряд. Через це умови контракту передбачали виготовлення саме на потужностях у цій країні.

Характеристики систем Skynex

Системи ППО Skynex необхідні для надійнішого захисту української інфраструктури від повітряних атак. Вже відбуваються перемовини про можливе спільне виробництво окремих компонентів до систем Skynex. Вартість контракту - 182 мільйони євро. Умови передбачали виготовлення та передачу двох систем до 2024 року.

Як зазначають експерти, до складу комплексу Skynex може входити блок управління та контролю, радар X-TAR3D та чотирьох артустановок Mk3. Дистанція ураження цілі – до трьох кілометрів. У цьому ключова особливість системи ППО – збивати повітряні цілі противника на ближніх дистанціях, де використовувати ЗРК малої дальності дії недоцільно та дорого. Програмовані боєприпаси від 35-мм гармати не піддатливі до дії засобів ворожої РЕБ у порівняні із зенітними ракетами.

Можливості Skynex дозволяють знищувати не тільки дрони-камікадзе, а й навіть крилаті ракети. Також отримувати цілевказівку від єдиного командного центру як елемент об'єднаної системи ППО.

Нагадаємо, раніше експерти пояснили, що потрібно українській ППО для максимальної ефективності.

  • Вас також може зацікавити:

Це тільки початок: у ЗСУ розповіли, як застосовуватимуть системи Patriot

Не треба квапити події: в Україні оцінили можливість використання ЗРК Patriot при контрнаступі ЗСУ

Дивлячись, де розмістять: експерт пояснив вагомість поставок ППО Patriot в Україну