RU  UA

Британські літаки Typhoon і ракети Storm Shadow відкриють можливості для звільнення Криму, — військовий екперт Черник

Україна конче потребує надання літаків Typhoon і ракет Storm Shadow західними партнерами – у разі їх отримання ЗСУ матимуть змогу ефективніше працювати у напрямку звільнення Криму.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Петро Черник.

Він пояснив, що півострів простягається з півночі на південь на відстань у 250 км, тоді як далекобійність британської ракети Storm Shadow – 450 км. Таким чином, можна буде завдавати ударів в тилу ворога по всій лінії зіткнення. Черник додав, що до ракети також потрібен ще повітряний носій, проте британці мають досвід її модернізації для наземного базування. Але наразі підтвердження надання таких ракет немає.

Читайте також: США оголосять про нову військову допомогу Україні: що увійде у пакет на $1,2 мільярда

Експерт також розповів про хорошу альтернативу літакам F-16 - багатоцільовий винищувач четвертого покоління Eurofighter Typhoon. Питання про передачу їх Україні наразі опрацьовується.

"Зокрема це питання розглядає Данія, у якої такі літаки закінчують бойове чергування в 24-25 роках. Інфраструктуру для цих літаків створити в Україні цілком можливо", - пояснив Перо Черник.

Він наголосив, що кількість і якість озброєння, що передаються Україні свідчить про підтримку нашої країни й надалі – стільки, скільки це знадобиться.

"Таких об’ємів допомоги світ не бачив з часів першого ленд-лізу", - резюмував експерт.

Раніше ми писали, що українські військові отримали перші комплекси протиповітряної оборони Skynex розробки німецького концерну Rheinmetall. Системи ППО малого радіуса дії вже перебувають на бойовому чергуванні.

  • Вас може зацікавити:

Україна отримає 80 танків Leopard 1 від Данії та Німеччини: коли прибудуть

Полювання на Patriot: що задумали у Кремлі

Україна отримає від США новий пакет військової допомоги на $300 млн: що увійде