RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Де ЗСУ продовжують локалізовані контратаки: оновлені карти бойових дій

Збройні Сили України продовжують наступальні дії в районі Бахмута Донецької області й це знизило інтенсивність боїв у самому місті.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Луганська та Харківська області

У четвер, 11 травня, війська РФ здійснювали обмежені наземні атаки на північний схід від Куп'янська та вздовж лінії Сватове-Кремінна. На геолокаційних кадрах помітно артилерійські підрозділи 6-ї загальновійськової армії ЗВО, які діють поблизу Вільшан (15 км на північний схід від Куп’янська).

Читайте: Окупанти відкрили ленд-ліз для ЗСУ: українські військові показали ворожий арсенал, залишений під Бахмутом. Фото

За інформацією Генштабу ЗСУ, російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісу (10 км на південь від Кремінної).

Донбас

Сили оборони продовжують проводити локалізовані контратаки навколо Бахмута. Геолокаційні кадри показують, що українські сили відтіснили російські сили з ділянки траси Т0504 Бахмут-Часів Яр на південному заході Бахмута.

Як стверджують російські "військкори", українські сили просунулися на північний захід від Бахмута в районі Богданівки (6 км на північний захід від Бахмута) та Хромового (безпосередньо на захід від Бахмута) після того, як російські війська відступили з позицій на північ від Хромового. Також стверджується, що ЗСУ атакували Бахмут, щоб зменшити тиск на трасу Бахмут-Часів Яр. Українські сили, як повідомлялося, відновили позиції на південь і південний захід від Іванівського (6 км на захід від Бахмута) і на захід від Кліщіївки (6 км на південний захід від Бахмута).

Успішні локалізовані українські контратаки стримували російські наступальні зусилля в Бахмуті. Загалом 11 травня російські війська здійснили 15 наземних атак у Бахмуті та поблизу Ступочок (13 км на південний захід від Бахмута), що є помітним зменшенням кількості атак.

11 травня російські війська продовжили обмежені наземні атаки на лінії Авдіївка-Донецьк. Український Генштаб повідомив, що російські війська здійснили безуспішні наземні атаки поблизу Авдіївки, Мар’їнки (27 км на південний захід від Авдіївки) та Новомихайлівки (36 км на південний захід від Авдіївки).

Також повідомляється, що українські сили здійснили обмежену та локалізовану контратаку на заході Донецької області. Російські джерела стверджують, що ЗСУ контратакували та перетнули річку Шайтанка поблизу Новодонецького (12 км на південний схід від Великої Новосілки).

У той же час інтерактивна мапа Deep State вказує на те, що Сили оборони відбили у російських загарбників позиції на південь від Іванівського та Хромівського поблизу Бахмута.

Також загарбників вдалося відтіснити з позицій, розташованих на південний схід від Ступок Бахмутського району, які вони знаходяться на заході від тимчасово окупованої Кліщіївки.

У районі Соледара ЗСУ розбили ворога на позиціях біля Білогорівки.

Південь

Українське південне оперативне командування повідомило, що окупанти збільшили інтенсивність обстрілів й вчора 98 разів обстріляли правий берег Херсонської області.

Також російські війська завдали ударів по Станіславу (33 км на південний захід від міста Херсона) і Кізомису (20 км на південний захід від міста Херсона) із застосуванням семи керованих авіаційних бомб КАБ-500 та влучили в об'єкт цивільної інфраструктури в Запоріжжі двома ракетами С-300.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли про можливість оточення вагнерівців під Бахмутом. Це можливо, адже на ділянці в районі Хромового і траси Хромово-Бахмут відбувся прорив наших військ й правий фланг росіян опинився під контролем ЗСУ.

Вас може зацікавити:

"Танки йдуть на Бєлгород": у російських Z-пабліках влаштували істерику та заявили про початок контрнаступу ЗСУ

Окупанти в паніці розпорошують свої ресурси на кількох напрямках, - Гуменюк

Де ЗСУ можуть вдарити по окупантах: на Заході показали карту контрнаступу