RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Танки йдуть на Бєлгород": у російських Z-пабліках влаштували істерику та заявили про початок контрнаступу ЗСУ

Так звані "військори" в Росії підняли хвилю істерики в інтернеті та стверджують, що контрнаступ українських військових вже почався.

Істерику Z-пропагандисти розпочали у своїх Telegram-каналах.

Читайте також: Що робитимуть окупанти при контрнаступі України: прогноз експерта

Пропагандисти РФ пишуть, що українські військові нібито розпочали свій довгоочікуваний контрнаступ — і одразу в кількох місцях. За їхніми словами, ЗСУ нібито наступають під Бахмутом, біля Майорська, що знаходиться поряд із Горлівкою на Запорізькому напрямку та збирає сили біля Харкова.

Особливо "обдаровані" пропагандисти навіть написали про те, що в Запорізькому напрямку проти росіян застосували отруйний газ, від якого вони нібито вмирають одразу.

Згодом російським військовикам надіслали нові методички і всі майже одного голосу спростували свої повідомлення. У Міноборони РФ написали про те, що заяви про прорив оборони на різних ділянках лінії бойового дотику не відповідають дійсності.

Після цього кореспондент “КП” Коц написав, що активного просування на Оріхівському напрямі немає, “все у рамках взаємного співжиття. Чекають на ранок, готові до всього”. Військор ВДТРК Піддубний: “Спокійніше. Я не писав, що противник іде наступати на Бєлгород. Читайте уважно. Активне переміщення озброєння та військової техніки у районі Харкова”. — Журналіст RT Газдієв повідомляє про штатну ситуацію на Сватовому, Кремінній, Лисичанську і аж до Соледару. Хлопці на Мар'їнському та Вугледарському напрямках теж кажуть, що все відносно спокійне”. — Російський голова Нової Каховки спростовує інформацію RT (вона, ймовірно, є вкиданням одного з маловідомих воєнкорів) про скупчення катерів та техніки ЗСУ на правому березі Дніпра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що російський пропагандист відкрито закликав до знищення українців.

Вас також може зацікавити:

Вкидання чи правда? Хто "злив" документи про контрнаступ України

Витік секретних документів США: Україні довелося змінити військові плани

Не тільки страх: яку реакцію викликав у Росії витік документів про контрнаступ ЗСУ