RU  UA

Розпочалася операція зі зняття блокади з Бахмута: Світан про ситуацію в найгарячішій точці фронту. Відео

Бахмут залишається найгарячішою точкою на фронті, де точаться важкі бої, проте поступово українські війська, зокрема полк "Азов" починає відрізати один з флангів росіян на південь від міста – так, починається операція зі зняття блокади з Бахмута.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Роман Світан, військовий експерт.

За його словами, за допомогою такої тактики, рашистам доведеться піти з-під Іванівського, інакше на цій території їхні війська будуть відрізані та знищені. Він зауважив, що останнім часом росіяни не сильно й опираються та йдуть з позицій.

"Бахмут потрібен, як якась сакральна перемога. Але вона не вдалася і зараз вони можуть покинути місто, оскільки воно їм не дуже потрібне", - наголосив експерт.

Читайте також: Біля Бахмуту дрон взяв в полон останнього живого окупанта з групи піхотинців. Ексклюзивне відео

Він також розповів про роль вагнерівців у захопленні Бахмута, заявивши, що їхня роль сильно перебільшена.

"Там в 3-4 рази більше регулярних військ, ніж вагнерів. Тому навіть, якщо Пригожин звідти піде, там залишиться армія і вже її командування буде приймати рішення щодо виходу звідти", - пояснив Світан.

На думку військового, для росіян найкращим варіантом є, вийшовши з Бахмута-Соледара відійти до Попасної, де вони будуть намагатися перейти до Кремінної й там відтісняти ЗСУ до Лиману, після чого закріпитися в обороні.

За словами Романа Світана, наразі дії Пригожина направлені на порятунок кістяка ЧКВ "Вагнер", який зараз закритий в Бахмуті між ЗСУ і російськими військами та може залишитися без війська уже до кінця травня. Тому його виступи спрямовані на те, щоб його просто звідти вигнали. А якщо цього не станеться, то загине і його ЧВК, і можливо він сам.

Військовий експерт також наголосив на важливості Вугледара для українських військ.

"Вугледар дуже важливий для нас. Там є висоти, які дуже зручні для наступу і там може виникнути Бахмут навпаки - місце для наступу ЗСУ до Волновахи і далі до азовського берега", - пояснив він.

Раніше ми писали, що сам Пригожин контролює близько 15 мільярдів доларів, що здебільшого знаходяться в Африці, й після 9 травня він переводитиме "кістяк" бойовиків або туди, або на інші ділянки фронту.

  • Вас може зацікавити:

Пригожин, Золотов і Кадиров уже почали діяти, - політичний експерт про сценарій путчу в Москві

"Ми підемо в історію": Пригожин анонсував закриття ПВК Вагнер

Концентрат гидоти: український художник показав справжнє лице "вагнерівців"